Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλαφούζος: Έχουμε συγκεντρώσει χρήματα αλλά δεν φτάνουν

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο χαρακτήρισε το να πάρει αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος που έκανε λόγο για εμπόδια που μπήκαν από ανταγωνιστές στην προσπάθεια να πάρουν οι “πράσινοι” το δάνειο.

Οι αρνητικές απαντήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank δεν πτοούν τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος με δηλώσεις του στην «Sportday», τόνισε: «Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, για να πάρουμε την αδειοδότηση. Μπορούμε να την πάρουμε. Απαιτείται πάνω απ’ όλα συσπείρωση των Παναθηναϊκών δυνάμεων και συμμετοχή και των μετόχων, για να τα καταφέρουμε. Έχουν συγκεντρωθεί χρήματα αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε σελίδα και ανήκει πλέον στους οπαδούς του. Στο χέρι των οπαδών του Παναθηναϊκού -ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός- είναι να βοηθήσουν την ομάδα, όσο μπορεί ο καθένας για να πετύχει. Αυτό το μοντέλο λαϊκής βάσης είναι το σύγχρονο μοντέλο σε όλη την Ευρώπη. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά όσα είπε και στην εφημερίδα Goal:

«Το μείζον ζήτημα αυτήν τη στιγμή είναι η Ευρώπη και η αδειοδότηση. Το δάνειο χάλασε οριστικά. Οι ανταγωνιστές μας μάς έβαλαν εμπόδια. Ο νοών νοείτω! Εμείς, για την ακρίβεια, δεν ζητούσαμε δάνειο, αλλά προεξόφληση εσόδων.

Υπήρχαν, ωστόσο, αντικειμενικές δυσκολίες και μαζί με τις τρικλοποδιές που μας έβαλαν δημιουργήθηκε αδιέξοδο, παρά την αρχική συνεννόηση που είχαμε κάνει.

Δίνουμε, όμως, τη μάχη μας και δεν την έχουμε χάσει ακόμη. Εκτιμώ ότι έχουμε 50% πιθανότητες. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Πρέπει να βρούμε άμεσα, το συντομότερο δυνατόν, τα χρήματα. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι να πληρώσουμε τα 4,2 εκατ. ευρώ που χρωστάμε στους παίκτες, χωρίς την εφορία, μετρητά, ο άλλος να καταθέσουμε εγγυητική. Εχουμε μαζέψει ένα ποσό, που είναι αρκετά πάνω από 2 εκατ. ευρώ, αλλά χρειάζονται περισσότερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια.

Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν ”πλάτη”, άλλοι με ιδέες, άλλοι με χρήματα. Είμαστε στη μέση της μάχης για την αδειοδότηση. Πέραν της αδειοδότησης, όμως, η επιτυχία του εγχειρήματος βρίσκεται στα χέρια του κόσμου της ομάδας. Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας. Δύσκολος, αλλά όχι χαμένος…».

– Με τους ποδοσφαιριστές τι γίνεται; Υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών…

«Η μάχη που δίνουμε αφορά τους ποδοσφαιριστές, για να πάρουν τα χρήματά τους. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι νοικοκυρεμένος. Δεν έχει χρέη στο Δημόσιο, δεν έχει μεγάλα δάνεια, είναι ”μαζεμένος”. Το θέμα είναι να βρεθούν τα χρήματα για τις οφειλές στους παίκτες. Σύντομα θα χαθεί ή θα κερδηθεί η μάχη».

Για το θέμα του Φερέιρα λογικά θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις…

«Προς το παρόν πρέπει να αποφύγουμε τις καταστροφές. Τι να πούμε τώρα στον Φερέιρα; Για ποιο μπάτζετ να μιλήσουμε; Θέλουμε να μείνει, είναι επιτυχημένος και ηθικός. Η απόλυτη προτεραιότητά του είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ποδόσφαιρο ηθικό, χωρίς ”στημένα” και βία. Ολοι το θέλουμε αυτό και θα το επιδιώξουμε. Θα δούμε τι θα γίνει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε