Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλαφούζος: Ο Παναθηναϊκός είναι στην εντατική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μοιρασμένες πιθανότητες για να πάρει την αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός έδωσε με νέα του τοποθέτηση ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος τόνισε πως απαιτούνται περίπου 9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στον NovaΣπορ Fm 94,6:

«Για μένα είναι σίγουρα ιστορική η χθεσινή ημέρα. Είναι μια διαφορετική προσπάθεια, βέβαια και ο Άρης έχει κάνει μια τέτοια προσπάθεια. Αλλά νομίζω ότι ο ΠΑΟ το κάνει λίγο πιο οργανωμένα. Είναι και μια λύση για το μέλλον για τις ελληνικές ομάδες και με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας παρόλο που είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι οπαδοί όλων των ομάδων, να πάρουμε στα χέρια μας τις ομάδες να τις οργανώσουμε να έχουμε διαφάνεια και όλοι μαζί βάζοντας ο καθένας ότι μπορεί να τις κάνουμε να είναι πιο ανταγωνιστικές».

«Τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟ έχει 1,7 εκατομμύρια οπαδούς. Από αυτούς, οι 40.000 είναι ο «σκληρός» πυρήνας. Ο αριθμός που είχαν διαρκείας με τον πυρήνα αυτό, ταυτίζεται. Ο μέσος όρος της βοήθειας προς τον Παναθηναϊκό βάση της έρευνας που κάναμε θα μπορούσε να είναι 2.500 ευρώ. Θέλουμε να βγάλουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε συγκεντρώσει ήδη κάποια χρήματα ενώ έχουμε εισπράξει και κάποιες χορηγίες».

Η αδειοδότηση είναι το επόμενο μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να περάσουμε. Αυτή την στιγμή εξασφαλίσαμε απλά την επιβίωση του και να αποφύγει περιπέτειες τύπου πρωτοδικείο. Είμαστε ακόμα στην εντατική αλλά ελπίζουμε ότι θα μας βγάλουν τα σωληνάκι τις επόμενες ημέρες. Έχει έσοδα αυτή την στιγμή ο ΠΑΟ αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μόνο για τους παίκτες χρειαζόμαστε 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται από επτά μέχρι εννιά εκατομμύρια ευρώ για να επιβιώσει, άμεσα! Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, είναι 50-50 αν θα τα καταφέρουμε. Θεωρούσα δεδομένο μέχρι πρότινος το δάνειο. Υπήρξαν παρεμβάσεις, ένα είδος παρέμβασης ήταν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού που μίλησαν για σκάνδαλο κατά του δημοσίου. Η ανατροπή των σχεδίων μας έγινε από αυτό.

Εμείς θα προσπαθήσουμε και σαν σωματείο οπαδών να προάγουμε τον ηθικό ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων. Έχουμε πάρει όλα τα μοντέλα, της Μπάγερν, της Μπαρτσελόνα και προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε σε μια ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχει μια κόντρα μεταξύ όλων. Λάθη έγιναν, αλλά η προσπάθεια του Βγενόπουλου και των άλλων μετόχων ήταν θετικότατη. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσφορά της οικογένειας Βαρδινιογιάννη.

Η ομάδα πρέπει να ανήκει στους οπαδούς της. Όχι σε έναν εκκεντρικό πλούσιο άνθρωπο. Να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, όχι να πάρουν. Ο Παναθηναϊκός είναι που υπηρετείται από διάφορους ανθρώπους. Πάνω απ’ όλα. Όχι το αντίθετο. Μπορεί να ήταν ιστορική ημέρα η χθεσινή, όπως είπατε άλλα έχουμε πάρα πολύ δρόμο. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα αλλά τώρα τρέχουμε να βρούμε λεφτά ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις δεδομένες υποχρεώσεις μας. Ακόμα δεν ξέρουμε το μπάτζετ θα έχουμε του χρόνου. Θα θέλαμε πάρα πολύ να μείνει ο Φερέιρα, είναι σαφές. Το θέλει και ο κόσμος πολύ.

Έχουμε το θέμα των βουλευτικών εκλογών άρα η προσπάθεια λογικά θα ξεκινήσει τέλη Ιουλίου. Ή την πρώτη ή την δεύτερη εβδομάδα των εκλογών.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε