Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλαφούζος: Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει

ΦΩΤΟ EURPKINISSI
ΦΩΤΟ EURPKINISSI

Την ανάγκη να σωθεί ο Παναθηναϊκός επισήμανε ο Γιάννης Αλαφούζος που μίλησε και για αύξηση των εσόδων στην “πράσινη” ΠΑΕ.

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην “Goal News”:

Πόσο άμεσα θα γίνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός;

“Πρώτα απ όλα είναι η διάσωση της ομάδας. Ακόμα έχουμε πολλά χρέη, ανοίγματα και θέματα που πρέπει να επιλυθούν, διότι εάν δεν επιλυθούν ο Παναθηναϊκός θα… πεθάνει. Ο ασθενής πεθαίνει και πρέπει πρωτίστως να τον γλιτώσουμε. Δυστυχώς τα υπόλοιπα έπονται και δεν θα έχουν σημασία εάν δεν σώσουμε τον ασθενή”.

Με ποιους τρόπους θα υπάρξει εξορθολογισμός του προϋπολογισμού;

“Θα κοιτάξουμε καταρχήν να κοιτάξουμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Εκεί εκτιμώ ότι θα έχουμε αρκετά περιθώρια ακόμα, ιδίως όσον αφορά το άμεσο μέλλον. Θα πρέπει το μπάτζετ της ομάδας να ακολουθεί τα έσοδα που θα μαζεύονται.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πως ότι εάν κάποιος επιχειρηματίας που θα θελήσει να δωρίσει ή να αγοράσει μετοχές ή να επενδύσει στον σύλλογο θα είναι ευπρόσδεκτος. Το πολυμετοχικό μοντέλο δεν αποκλείει κανέναν. Αρκεί να έχει και τον αλτρουισμό της συμμετοχής όλων των οπαδών. Διότι πρώτα θα πρέπει να σκεφτόμαστε ως οπαδοί και μετά ως οτιδήποτε άλλο”.

Πριν φτάσουμε στην ύπαρξη μπάτζετ ίσου με τα έσοδα, υπάρχει και ένα μεγάλο έλλειμμα που πρέπει να διευθετηθεί.

“Για αυτόν τον λόγο μαζεύουμε λεφτά και προσπαθούμε να μαζέψουμε όσο περισσότερα γίνεται. Για αυτό λέμε ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να πεθάνει και πρέπει να σωθεί”.

Έχετε σκεφτεί κάποιο πρόσωπο που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της ομάδας;

“Είναι κλειδί το πρόσωπο αυτό και όλοι συμφωνούν σε αυτή τη διαπίστωση. Αλλά προέχει η διάσωση. Μην ξεχνάτε ότι το μοντέλο αυτό που προωθούμε έγινε διότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Αλλιώς δεν θα προχωρούσε.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα, να δούμε ποια θα είναι τα μέλη του ΔΣ, να λύσουμε ένα σωρό θέματα επιβίωσης, ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά. Στη ζωή θαύματα δεν γίνονται ξέρετε. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά ρεαλιστής”.

Ο Φερέιρα πληροί τις προϋποθέσεις;

“Κοιτάξτε δεν διοικώ τον Παναθηναϊκό αυτήν τη στιγμή. Θα πρέπει να γίνουν συζτήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορώ να σας πω απλώς ότι ως οπαδός του Παναθηναϊκού τον εκτιμώ και ως προπονητή και ως άνθρωπο όπως τον έχω γνωρίσει”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε