Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλαφούζος:Θέλουμε να σώσουμε τον Παναθηναϊκό με τη βοήθεια όλων

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε το πλάνο σωτηρίας του Παναθηναϊκού, αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη μαζέψει τα 4,2 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να ελπίζει η ομάδα σε αδειοδότηση από την UEFA.

Και εγένετο… σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού με ονόματα έκπληξη!

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ…

“Είναι μια προσπάθεια διάσωσης του ΠΑΟ. Το ιδιοκτησιακό αδιέξοδο έβαλε σε κίνδυνο την επιβίωση του ΠΑΟ. Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα είναι να επιβιώσει οικονομικά και διοικητικά η ομάδα. Κάναμε σημαντικά βήματα.”

 
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των φίλων του ΠΑΟ είναι πως θα τρέξει το εγχείρημα στην δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε;

“Ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα έχει 1,7 εκατομμύρια φιλάθλους από την έρευνα που κάναμε εμείς. Από αυτούς υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 150.000 οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν την ομάδα, δηλαδή ένας στους 10 στους 11 και από αυτούς τους 150.000 υπάρχει ακόμα ένας πιο σκληρός πυρήνας 40.000 που λένε θα βάλουμε λεφτά και συγκεκριμένα ποσά και θα βάζουμε και κάθε χρόνο. 40.000 στο 1,7 εκατομμυρίων οπαδών σημαίνει ότι ένας στους 45 οπαδούς ουσιαστικά είναι διατεθειμένος να ενισχύσει την ομάδα. Αν μαζέψεις δηλαδή 45 φίλους του Παναθηναϊκού σε ένα δωμάτιο ένας από αυτούς θα πει ότι θα ενισχύσει οικονομικά την ομάδα.”
 
Κ. Αλαφούζε λείπει όμως η συσπείρωση. Ξέρετε δεν φτώχυναν ξαφνικά οι μέτοχοι της ΠΑΕ,οι μεταξύ τους σχέσεις δημιούργησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα. Πως σκοπεύετε να το αντιστρέψετε αυτό το κλίμα;
“Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Όλοι και ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Πατέρας προσπάθησαν να βοηθήσουν τον ΠΑΟ. Λάθη γίνανε. Πολλά, περισσότερα,λιγότερα δεν έχει αυτή την στιγμή σημασία. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Συζητήσαμε τα λάθη τις έριδες δυο χρόνια τώρα. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Υπήρξαν καλά δείγματα καλής θέλησης και εγώ θα ευχόμουν και σε προσωπικό επίπεδο να αποκατασταθούν κάποιες σχέσεις μεταξύ των μετόχων του ΠΑΟ. Επιβάλλεται να υπάρξει σύμπνοια και ομόνοια.”
 
Τι πόσο έχει μαζευτεί για να τρέξει η ομάδα;
“Έχει μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό σε πρώτη φάση δεν είναι βέβαια ακόμα δομημένος ο τρόπος της συγκέντρωσης των χρημάτων, σε κανένα μήνα θα μαζευτεί το ποσό και θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα γίνει. Πράγματι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν προσφέρει ήδη χρήματα.”
 
Εσείς για να καταλάβουμε προσδοκάτε λίγα από τους πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους;
Όχι. Προσδοκάμε όσα περισσότερο γίνετε από όλους. Από όσους μπορούν να βάλουν περισσότερα ελπίζουμε να βάλουν τα πιο πολλά πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι μπορούν να το κάνουν. Αυτός που έχει λίγα είναι εξίσου ευπρόσδεκτος. Βασικό στοιχείο του σωματείου είναι ότι όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Είτε βάλει κάποιος 5.000 ευρώ είτε βάλει 20 ευρώ θα έχει δικαίωμα ψήφου και θα έχει ίδια συμμετοχή στις διαδικασίες.

Ξέρετε σχεδόν όλοι αυτοί που υπέγραψαν την διακήρυξη δεν έχουν ασκήσει ποτέ κριτική στον κ.Βαρδινογιάννη σε αντίθεση με τους άλλους μετόχους και αυτό προκάλεσε συζητήσεις στον κόσμο,κάποιοι άλλοι λένε οτι δεν είναι Παναθηναϊκός π.χ ο κ.Καμίνης αλλά φίλαθλος του Πανιώνιου.
“Δεν υπάρχουν Παναθηναϊκοί με τον ένα η με τον άλλο μέτοχο. Θέλαμε να βρούμε Παναθηναϊκούς με διαφορετικές ιδιότητες για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Ο κ.Καμίνης μου είπε ξεκάθαρα ότι θα κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟ. Προσεφέρθη να είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου και μας είπε ξεκάθαρα ότι ο Δήμος Αθηναίων ότι πρέπει να υποστηρίζει τον ΠΑΟ. Ποτέ δεν μου είπε ότι είχε την πρόθεση να γκρεμίσει τη Λεωφόρο. Δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση με το θέμα. Με διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα βγάλει ότι άδειες χρειάζονται,σύννομα πάντα,για να διευκολύνει την επιστροφή μας στη Λεωφόρο αν κάτι τέτοιο αποφασίσουμε. Ήταν απόλυτα υποστηρικτικός. Κανένας Παναθηναϊκός όπως καταλαβαίνετε δεν θα επέτρεπε να γκρεμιστεί η Λεωφόρος.”
 
Υπάρχει βέβαια το θέμα της Διπλής ανάπλασης και του ρόλου που έπαιξαν οι φορείς κατά καιρούς.
“Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά αυτό το θέμα τα έβλεπα και λίγο χαοτικά πάντα. Τα πράγματα είναι απλά. Τη Λεωφόρο δεν πρόκειται να την αγγίξουν παρά μόνο αν ο Ερασιτέχνης χτίσει γήπεδο αλλού και το χρησιμοποιήσει μόνο τότε θα συζητηθεί το θέμα Λεωφόρου, έχουν δεσμευτεί όλοι απέναντι μας .Η Λεωφόρος ανήκει στον ΠΑΟ και αυτό δεν το συζητάμε ούτε το διαπραγματευόμαστε.”

Εσείς πήρατε τι διαβεβαίωση από τον κ. Βαρδινογιάννη ότι θα αναλάβει τις ευθύνες για το θέμα που αφορά το
γήπεδο στο Βοτανικό κάτι που υπήρξε και αγκάθι στην διένεξη με τον κ. Βγενόπουλο;
“Βεβαίως στο προσύμφωνο που συντασετε με το υπό σύσταση σωματείο και τον κ.Βαρδινογιάννη, ο κ Βαρδινογιάννης θα αναλάβει ,θα αγοράσει την ΓΗΠΕΛ έναντι ενός ευρώ οπότε και θα αναλάβει και όλες τις ευθύνες που προκύπτουν από την ΓΗΠΕΛ. Επίσης αναλαμβάνει να ασκήσει τα όποια έννομα συμφέροντα εναντίον του Δήμου η οποιουδήποτε άλλου εφόσον το ζητήσει ο ΠΑΟ.”
 
Σε περίπτωση που αξιώσουν άλλοι από την ΠΑΕ χρήματα, όπως σχετικά δήλωσε ο κ.Βωβός πριν λίγες μέρες πως θα πείσετε τον κόσμο να βάζει χρήματα στην ομάδα όταν υπάρχει κίνδυνος να μην πηγαίνουν σε αυτή;
“Με τη συμφωνία που έχουμε κάνει την ΓΗΠΕΛ την αναλαμβάνει πλήρως ο κ. Βαρδινογιάννης ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε σε σχέση με την ΓΗΠΕΛ. Συμφωνήσαμε έναντι ενός ευρώ να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης την ΓΗΠΕΛ και να δώσει όλα τα θέματα τα νομικά στην ομάδα. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα τα χρήματα θα πάνε στην ΠΑΕ σε περίπτωση που δικαιωθεί ο κ.Βωβός τα χρήματα θα πληρώσει ο κ .Βαρδινογιάννης. Καμία ανάμειξη δεν θα έχει η ΠΑΕ πλέον.”

Με την άδεια απο την ΟΥΕΦΑ τι γίνεται;

“Πρέπει στο επόμενο δεκαήμερο να έχουμε κάνει κινήσεις και έχουμε συγκεντρώσει ήδη τα 4,2 εκ ευρώ που χρειάζεται να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.”
 
Με τους μετόχους Βγενόπουλο,Πατέρα Γιαννακόπουλο που συναντηθήκατε τι κλίμα εισπράξατε;
“Όλοι συμφώνησαν και στηρίζουν το εγχείρημα. Άλλος ηθικά και άλλος πρακτικά έδειξε ενδιαφέρον δεν είχα καμία αντίρρηση.”
 
Έχετε σκεφθεί ότι αν όλο αυτό μπλοκάρει κάπου μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για σας. Ο Πατέρας πάλευε να πάρει πρωτάθλημα και τον καλούσαν παράλληλα να το πάρει και να φύγει. Μπορεί και με εσάς να γίνουν ανάλογα.
“Βεβαίως το έχω σκεφθεί. Είμαι συνηθισμένος στο να δεχτώ κριτική, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι είχαμε ένα αδιέξοδο εδώ. Είχε βουλώσει ένας υπόνομος και εγώ και κάποιοι φίλοι αποφασίσαμε να τον ξεβουλώσουμε με οποιοδήποτε ρίσκο και κόστος για μας. περιμένουμε τίποτα από ΠΑΟ. Δεν έχω την φιλοδοξία να είμαι πρόεδρος στον ΠΑΟ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο ικανό άνθρωπο που μπορεί να τρέξει μια ποδοσφαιρική ομάδα και τη δεδομένη στιγμή θέλω να βοηθήσω. Μπορεί να δεχτώ κριτική το ξέρω και αυτό είναι μέρος της ζωής…”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε