Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

All Star Game 2017: “Ο Αντετοκούνμπο θα γινόταν ποδοσφαιριστής”

All Star Game 2017: “Ο Αντετοκούνμπο θα γινόταν ποδοσφαιριστής”

Η πρώτη ομάδα μπάσκετ στην οποία εντάχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο Φιλαθλητικός ΑΟ Ζωγράφου. Εκεί, είχε για προπονητή τον Τάκη Ζήβα, ο οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά «έκλεψε» τον Γιάννη από το ποδόσφαιρο και τον έσπρωξε στο μπάσκετ, με τα γνωστά, εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Ζήβας μίλησε στο “Πρακτορείο FM104,9” και στην εκπομπή “Παίζουμε Μπάλα” για το ξεκίνημα του δεύτερου εκ των τεσσάρων αδερφών της οικογένειας Αντετοκούνμπο.

“Αυτό που κατάφερε ο Γιάννης είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι για αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων», είπε αρχικά ο κ. Ζήβας για να συμπληρώσει: “Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που βγάλαμε αυτό το παιδί, αλλά και για την οικογένειά του. Είναι τέσσερα αδέρφια (σ.σ. Θανάσης, Γιάννης, Κώστας και Αλέξανδρος) και φυσικά είναι όλοι πολύ χαρούμενοι”.

Πώς, όμως, ξεκίνησε η όλη ιστορία του “Greek Freak”, από τον Φιλαθλητικό ως το All-Star Game 2017; “Τα πρώτα του βήματα ο Γιάννης τα έκανε πριν από περίπου 10 χρόνια. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να τον πείσουμε να στραφεί προς τον αθλητισμό γιατί οι συνθήκες για κάποιους οικονομικούς μετανάστες κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν”, επεσήμανε ο κ. Ζήβας και αποκάλυψε: “Καταφέραμε, όμως, να τον βάλουμε στο δρόμο του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ παρά το ότι μικρότερος έπαιζε ποδόσφαιρο, έχοντας πάρει την έφεση από τον πατέρα του που ήταν ποδοσφαιριστής! Τον Γιάννη μας τον έφερε ένας συνεργάτης από τα Σεπόλια και σιγά-σιγά, με τη βοήθεια της οικογένειας, τον κάναμε να στραφεί στο αντικείμενο”. Με άκρως πετυχημένα αποτελέσματα…

Όσο για το πώς εισέπραξαν στου Ζωγράφου το γεγονός πως ο Γιάννης βγήκε τρίτος στην καταμέτρηση των ψήφων των παικτών της Ανατολικής Περιφέρειας και θα ξεκινήσει στη βασική πεντάδα στο παιχνίδι της Νέας Ορλεάνης (19 Φεβρουαρίου), ο κ. Ζήβας τόνισε: “Αυτό που κάνουμε πλέον είναι να απολαμβάνουμε τα κατορθώματά του. Φυσικά τον πιστεύαμε αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πόσο ψηλά θα φτάσει. Προσπαθούσαμε να τον προφυλάξουμε από τις κακοτοπιές που παρουσιάστηκαν στην πορεία και, δόξα τω Θεώ, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και προχωράει καλά. Φυσικά και όλα έπαιξαν ρόλο για την εξέλιξη που είχε ο Αντετοκούνμπο. Είναι μια συγκυρία πραγμάτων. Η οικογένειά του, η ομάδα που πήγε, τι draft έγινε, το ότι στο Μιλγουόκι τον έβαλαν να παίξει στη θέση του”.
Με αφορμή το τελευταίο, για τη θέση που πρέπει να παίζει ο 22χρονος Έλληνας διεθνής, ο κ. Ζήβας κατέθεσε την άποψή του: “Εδώ, είτε στην Εθνική Εφήβων είτε στην Ανδρών, οι άνθρωποι τον έβαζαν να παίζει πλαϊνός και να κοιτάει το παιχνίδι. Αυτός είναι ένας ρόλος που δεν ταιριάζει στον Γιάννη. Θέλει να περνάει η μπάλα από τα χέρια του και να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Πλέον, στη νέα Εθνική ομάδα που δημιουργείται, θα έχει κεντρικό ρόλο”.
Τέλος ο Τάκης Ζήβας έκλεισε με μία πρόβλεψη: “Ο τέταρτος αδερφός της οικογένειας, ο Αλέξανδρος, έχει μεγαλύτερο ταλέντο από τον Γιάννη. Πιστεύω θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά!”.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε