Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό – Τα βρήκαν σε όλα Βγενόπουλος – Πατέρας – Βαρδινογιάννης – Δεν έγινε δεκτή η δωρεά των μετοχών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μετά από το ιστορικό ραντεβού που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, Πατέρας, Βγενόπουλος και Βαρδινογιάννης συμφώνησαν σε όλα και η αλλαγή σελίδας θα γίνει οριστικά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετα από τετράωρη συνάντηση που είχαν οι τρεις άντρες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανέλαβε να κάνει την ανακοίνωση από την οποία δεν απουσίασε και η έκπληξη. Αυτή ήταν το ότι η πλευρά της ΠΕΚ δεν δέχτηκε τη δωρεά του 25% των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά υπήρξε δέσμευση ότι στο τέλος της σεζόν αυτές οι μετοχές θα περάσουν στα χέρια Βγενόπουλου – Πατέρα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι τότε μεγαλομέτοχος θα παραμείνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τζίγγερ θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της φετινής χρονιάς, μιας και διατηρεί ακέραιο το ποσοστό των μετοχών του.

Όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να γίνει άμεσα, θα καλυφθεί από όλους του μετόχους, ανάλογα με το ποσοστό τους.

Επιστρέφει στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ο Νικόλας Πατέρας, μετά από μικρό διάλειμμα. Αποχωρεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, αλλά με μία κίνηση έδωσε το στίγμα του. Σήκωσε τη δεξιά πλευρά του σακακιού του δείχνοντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού που είχε στη φόδρα.

“Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπαίνει σε μία νέα εποχή πολυμετοχικότητας. Οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Πατέρας και Βγενόπουλος, διευκρίνισαν όλα τα σημεία και κάμφθηκαν οι διαφωνίες του παρελθόντος, με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Επανέρχεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Πατέρας, η δωρεά δεν έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε ότι η αύξηση του ποσοστού κατά 25% θα γίνει μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στη λήξη της περιόδου. Η τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί με συμμετοχή όλων. Ευχαριστούμε τον κύριο Κωνσταντόπουλο για την κάλυψη της προεδρίας” τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, χαμογελαστός μετά την ιστορική συμφωνία.

Ο Νικόλας Πατέρας, που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο σημείο, αρκέστηκε να πει: 

“Είχαμε μία τετράωρη συνάντηση. Λύσαμε τις παρεξηγήσεις που υπήρχαν και προχωράμε ενωμένοι για το καλό του Παναθηναϊκού.”

Bαρδινογιάννης: Ένας είναι ο κερδισμένος

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με γραπτή δήλωση τόνισε ότι από τη συμφωνία κερδισμένος είναι μόνο ο Παναθηναϊκός:

“Από την σημερινή μας συνάντηση, αυτός που βγαίνει κερδισμένος είναι ο Παναθηναϊκός. Αποδείξαμε έμπρακτα ότι οι μεταξύ μας διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν και να λειτουργήσουμε για το καλό του συλλόγου. Όλοι οι μέτοχοι από κοινού πλέον, καθώς και ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξασφαλίζουν την ενότητα. Η επικαιρότητα, μπορεί να επανέλθει στα σημαντικά ζητήματα για την ομάδα, που δεν είναι άλλα από τις αγωνιστικές της επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο για την ουσιαστική του συμβολή σε μια δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό.”

Το “αντίο” του Κωνσταντόπουλου

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με γραπτή του δήλωση ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό:

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αυτονόητη η παραίτησή μου. Εύχομαι την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού, όπως την αξίζει η ιστορία και ο κόσμος του, με αγωνιστικές επιτυχίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση του αθλήματος και την αντιμετώπιση της βίας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε