Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άμεση δράση ζητά ο Μπιτσαξής

Αυστηρές ποινές που θα λειτουργούν αποτρεπτικά ζήτησε ο Π.Μπιτσαξής
Αυστηρές ποινές που θα λειτουργούν αποτρεπτικά ζήτησε ο Π.Μπιτσαξής, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Πάρτε μέτρα κατά της βίας, αλλιώς θα αναλάβει δράση η Πολιτεία”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τακτοποιήσουν τα…του “οίκου” τους κάλεσε τις ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

“Αυτή την ώρα δίνουμε χώρο στο διάλογο μεταξύ της Πολιτείας και του συντεταγμένου ποδοσφαίρου. Έχουμε κάποια θετικά στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπουν οι συντεταγμένοι φορείς στη μάχη κατά της βίας. Το 80% του αντρικού πληθυσμού είναι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Ένα πολύ μικρότερο ποσοστό ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Από αυτό τον κόσμο οι μισοί αγαπούν τις ομάδες τους και αυτό είναι θεμιτό. Ένα ακόμη πιο μικρό κομμάτι, το 5-6%, είναι οι οργανωμένοι οπαδοί. Ούτε με αυτούς έχουμε πρόβλημα. Ένα μικρό μέρος των συνδέσμων μυρίζει μπαρούτι. Αλλά κάποιος πρέπει να ανάψει το φυτίλι και σε πολλές περιπτώσεις το βάζουν οι ίδιες οι ΠΑΕ. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι”, τόνισε ο Γ.Γ.Αθλητισμού.

Ο κ. Μπιτσαξής χαρακτήρισε το παρόν πειθαρχικό δίκαιο “χάδι” και τόνισε την άμεση αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του. “Αν δεν το κάνει αυτό το συντεταγμένο ποδόσφαιρο, η Πολιτεία δεν μπορεί να παρακολουθεί να γίνονται μπουρλότο κάθε Κυριακή τα γήπεδα. Πρέπει να υπάρχει σύστημα ευθυνών, ώστε ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οι ΠΑΕ πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και η ΕΠΟ πρέπει να θεσπίσει τις ποινές που θα λειτουργούν αποτρεπτικά. Δεν αγνοούμε πως υπάρχει ένα ποσοστό βίας, η ενδογενής βία, που παράγεται από το ίδιο σύστημα λόγω πολυπληθών παραγόντων κοινωνικής φύσεως. Ζητάμε από το ποδόσφαιρο να τακτοποιήσει τα του “οίκου” του, διαφορετικά η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Δεν μπορεί να παρακολουθεί τέτοια φαινόμενα βίας με αυτή τη συχνότητα, ειδικά αν υπάρχει η συνεχής προτροπή του πολίτη να κάνουμε κάτι για αυτή την υπόθεση”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε