Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αμπντούν: Με στήριξαν Μαρινάκης και Τζεμπούρ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν στην ποδοσφαιρική του άνοδο οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ραφίκ τζεμπούρ.

Μιλώντας στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό, «France Football» Ντζαμέλ Αμπντούν αναφέρθηκε ακόμα στην εποχή που αγωνιζόταν στο Championnat και την αντιμετώπιση που τύγχανε σ’ αυτό, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στην Εθνική Αλγερίας.

Για το αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League: «Εάν πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να προκριθούμε, τότε δεν θα κάνουμε τίποτα. Στο Champions League τα πάντα είναι πιθανά. Για παράδειγμα, κοιτάξτε την πορεία των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Μετά τη Σάλκε, αντιμετωπίζουμε εντός έδρας την Άρσεναλ. Τα πάντα είναι πιθανά». 

Για την έφεση που έχει στις ασίστ: «Δουλεύω αρκετά τις πάσες μου στις προπονήσεις. Θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο πασέρ, παρά γκολτζή. Στην Ελλάδα, αγωνίζομαι στα άκρα και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να τροφοδοτώ τους επιθετικούς. Μου αρέσει να δίνω έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες μου». 

Για το αν του έκανε καλό η αποχώρηση από τη Γαλλία: «Αυτό είναι αλήθεια. Εδώ, είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο που με εμπιστεύεται και κάθε χρόνο παίζω στο Champions League. Η Αθήνα είναι μία ωραία πόλη και το κλίμα είναι πάντα ευχάριστο. Στη Γαλλία, έκανα κάποιες επιλογές στην καριέρα μου, που ήταν επικίνδυνες. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Είμαι ακόμα νέος και χαίρομαι ακόμα το ποδόσφαιρο». 

Για τον Ολυμπιακό: «Ξεκίνησα να αγωνίζομαι στη Ligue 1 από τα 17 μου. Στη Γαλλία είχα τριγύρω μου πολλούς λάθος ανθρώπους. Σήμερα, έχω έναν μάνατζερ, με τον οποίο περνάω πολύ καλά. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, είχα κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά με την στήριξη του προέδρου (Βαγγέλη Μαρινάκη) και του συμπατριώτη μου, Ραφίκ Τζεμπούρ, βρήκα την ισορροπία μου». 

Για την εθνική ομάδα της Αλγερίας, όπου δεν έχει λάβει κλήση από τον Χαλίλχοτζιτς: «Είμαι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό, όπου προσπαθώ να είμαι αποτελεσματικός. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του προπονητή, παρά το γεγονός πως η καρδιά μου δεν το καταλαβαίνει. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως θα με βοηθήσει εάν κάνω σχόλια στον Τύπο για αυτό το θέμα. Η εθνική ομάδα της Αλγερίας είναι στόχος για μένα και θα είμαι πάντα εκεί για την πατρίδα μου. Αλλά τον τελευταίο λόγο έχει ο προπονητής». 

Για το αν ισχύει το παρατσούκλι «κακό παιδί» που του έβγαλαν στη Γαλλία: «Είναι αλήθεια πως όταν ήμουν νέος έκανα κάποιες βλακείες. Ποιος δεν τα έχει κάνει αυτά στα 20 του; Σήμερα είμαι πιο ώριμος. Έχω οικογένεια. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος και θέλω να συνεχίσω έτσι. Στις μέρες μας, όταν σου έχουν κολλήσει κάποια ετικέτα, είναι δύσκολο να τη βγάλεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε