Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αν έμενε ο Κετσπάγια θα παίρναμε το πρωτάθλημα”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Άδικο χαρακτήρισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε ο Γιάννης Παπαδόπουλος που έπλεξε το εγκώμιο του Τιμούρ Κετσπάγια, ενω μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τους Τζιμπούρ-Ιμπαγάσα.

Ένα μέρος όσων δήλωσε ο 22χρονος χαφ στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”:

-Στον Ολυμπιακό ήρθες 19 ετών ασχολήθηκε κάποιος προπονητής ιδιαίτερα μαζί σου;
«Ο μόνος που το έκανε ήταν ο Κετσπάγια. Οι άλλοι δεν έδειχναν μεγάλη εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Ο Κετσπάγια εκτός του ότι μας περιέβαλε με εμπιστοσύνη μας έβαζε και να παίζουμε. Εμένα προσωπικά, με χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά της προετοιμασίας ενώ με έβαλε και στα προκριματικά του Champions League. Ήθελε η ομάδα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και στην επίθεση σε άφηνε να δημιουργείς με την εναλλαγή θέσεων.

Από τον Ολυμπιακό έφυγε γιατί οι εφημερίδες δεν του συγχώρεσαν ότι είχε παίξει στην ΑΕΚ αλλά και ότι είχε αποκλείσει την ομάδα από το Champions League όταν ήταν προπονητής της Ανόρθωσης. Έπειτα, δεν άρεσε που έκανε αλλαγές θέσεων. Έβαλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ανασταλτικό μέσο, και σε αυτή τη θέση έκανε καριέρα στη Σάλκε, παρότι τότε τον κορόιδευαν. Και η Εθνική Ελλάδας έπαιξε αμυντικά στο Εuro 2004 αλλά από τη στιγμή που πήρε το τρόπαιο κανείς δεν θα πει τίποτα. Πιστεύω, ότι αν δεν έδιωχναν τον Κετσπάγια, ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε πέρσι το πρωτάθλημα».

-Στον Ολυμπιακό πήγες ταυτόχρονα με τον Βαλβέρδε. Πως ήταν οι σχέσεις σας;
«Μόνο δύο τρεις φορές είχαμε κατ’ ιδίαν συζητήσεις κυρίως όμως για να μου πει ότι με αφήνει εκτός ομάδας. Ο Ολυμπιακός όμως είχε πληρώσει πολλά χρήματα στον Ηρακλή για να με αποκτήσει και αυτό τον έκανε να μην με αγνοεί παντελώς. Δεν θα έλεγα όμως ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο για μένα».

-Ποια είναι η διαφορά ενός Έλληνα παίκτη από έναν ξένο;
«Η εμπειρία και το όνομα. Τίποτα περισσότερο».

-Οι διαφορές του Ηρακλή, από τον οποίο έφυγες, από τον Ολυμπιακό στον οποίο πήγες ήταν μεγάλες;
«Ο Ηρακλής κινείται μεταξύ έκτης και δέκατης θέσης. Ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Όταν παίζεις για το πρωτάθλημα, η πίεση των οπαδών εντός και εκτός γηπέδου είναι απίστευτη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θέλει να χάνει, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές τις οποίες πρέπει να μπορείς να προσπερνάς».

-Τι καινούργιο έμαθες στον Ολυμπιακό το οποίο παίρνεις μαζί σου;
«Γνώρισα τα πάντα. Καλές και άσχημες στιγμές. Την κατάκτηση του πρωταθλημάτων. Πώς λειτουργούν τα αποδυτήρια. Αγωνίστηκα δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές».

-Υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους;
«Όχι κατ’ ανάγκην ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους. Διαφορές μπορούν να δημιουργηθούν και ανάμεσα σε Έλληνες».

-Θα θυμάσαι ασφαλώς και το επεισόδιο που είχες με τον Ντιόγκο;
«Ξεκίνησε στην προπόνηση όταν μου είπε κάποιες βρισιές και συνεχίστηκα στα αποδυτήρια όπου ήρθαμε στα χέρια. Συμβαίνουν όμως αυτά».

-Αν επέστρεφες στο 2008, θα έκανες την ίδια επιλογή;
«Δεν μετανιώνω για τίποτε από όσα έχω κάνει. Μπορούσα να είχα πάει στην ΑΕΚ και να αντιμετώπιζα τα ίδια προβλήματα. Κανείς και πουθενά δεν σου υπόσχεται θέση στην αρχική ενδεκάδα, ούτε σε διασφαλίζει από οτιδήποτε άλλο. Νόμιζα ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για εκείνη την εποχή. Είχα κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή και με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της ηλικίας μου και πίστευα ότι στον Ολυμπιακό θα πιστέψουν σε μένα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε».

-Όταν σε καλούσε ο Σάντος στην Εθνική άλλαζε η αντιμέτωπη που είχες στον Ολυμπιακό;
«Σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Ο Φετφατζίδης αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Καναδά σκοράροντας το νικητήριο γκολ και ο κ. Βαλβέρδε στον επόμενο αγώνα τον άφησε εκτός 18άδας. Αυτό είναι άδικο όταν παίζεις σε κορυφαίο επίπεδο. Ο κ. Βαλβέρδε δεν είναι το ίδιο δίκαιος με όλους. Σε τελική ανάλυση το ποιος αγωνίζεται είναι υποκειμενικό. Εγώ λέω ότι δεν ήταν δίκαιος, κάποιος άλλος μπορεί να πει το αντίθετο. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική γωνιά. Εγώ προσωπικά πάντως αισθάνομαι αδικημένος. Πάντως κι άλλοι παίκτες αδικήθηκαν με πιο “χτυπητή” την περίπτωση του Μήτρογλου».

-Ελλάδα ή εξωτερικό επιλέγεις για τη συνέχιση της καριέρας σου;
«Οι εμπειρίες από τον Ολυμπιακό θα με βοηθήσουν όπου και αν πάω. Όνειρο για κάθε Έλληνα παίκτη είναι να αγωνισθεί σε ομάδα του εξωτερικού. Όσοι έφυγαν εκτός Ελλάδας έκαναν καριέρα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Εκτός συνόρων σέβονται το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν ήταν του χεριού μου, θα επέλεγα τη γερμανική Bundesliga ή το ιταλικό Campionato, που είναι δύο σκαλοπάτια πάνω από την ελληνική Σούπερ Λίγκα».

-Ποιον προπονητή ξεχωρίζεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό;
«Στην Ελλάδα, νομίζω ότι πρέπει να κάνει καλή δουλειά ο Χιμένεθ. Κατά τα άλλα, μου αρέσει ο Βενγκέρ για το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα νέα παιδιά».

-Ο Ιμπαγάσα είναι όντως δάσκαλος στο γήπεδο όπως ακούγεται;
«Πολύ μεγάλος παίκτης και φοβερό παιδί. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα δίπλα του. Με έμαθε πολλά. Ήταν το παράδειγμα για όλους μας».

-Ποιους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού θα θυμάσαι περισσότερο;
«Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Τοροσίδη αλλά και τον Τζεμπούρ. Εκπληκτικός παίκτης ο Αλγερινός με τεράστια προσόντα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε