Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανακοίνωσε την ανταλλαγή Γκιστ-Πάνκο ο Παναθηναϊκός – Παρελθόν ο Κίτσεν

Ανακοίνωσε την ανταλλαγή Γκιστ-Πάνκο ο Παναθηναϊκός – Παρελθόν ο Κίτσεν

O Τζέιμς Γκιστ είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού με τον Άντι Πάνκο να αποχωρεί για τη Μάλαγα. Στην Τσεντεβίτα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κίτσεν.

Το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον Γκιστ ξεκίνησε το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του αμερικανού φόργουορντ ενώ ο Άντι Πάνκο επιστρέφει στην Ισπανία για να αγωνιστεί στη Μάλαγα.

Την ίδια ώρα ο Κίτσεν μετακομίζει στην Κροατία για να αγωνιστεί στην Τσεντεβίτα, αδειάζοντας μία θέση ξένου.

Οι ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού:

– Ο Τζέιμς Γκιστ αποτελεί το νέο μέλος του Παναθηναϊκού. Η μετακίνησή του από την Ουνικάχα Μάλαγα στο «τριφύλλι» ολοκληρώθηκε, με τον Άντι Πάνκο να ακολουθεί την αντίστροφη πορεία προς την ισπανική ομάδα.

Ο Τζέιμς Γκιστ (2.07) γεννήθηκε στα Άδανα της Τουρκίας στις 26 Οκτωβρίου 1986. Αγωνίστηκε στο γυμνάσιο (Our Lady of Good Counsel) και στη συνέχεια φοίτησε στο κολλέγιο του Μέριλαντ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 57 του ντραφτ το 2008 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά άμεσα έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη. Αγωνίστηκε στην Αντζέλικα Μπιέλα (2008-09) και αργότερα στις Λοκομοτίβ Κιούμπαν (2009-10), Παρτιζάν Βελιγραδίου (2010-11), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (2011-12) και το καλοκαίρι συμφώνησε με την Ουνικάχα Μάλαγα. Αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Σερβίας (2011), ενώ με την Παρτιζάν κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας, αλλά και τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα. Φέτος, αναδείχθηκε νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων της ACB στην Ισπανία.

-Ο Ντέργουιν Κίτσεν αναχώρησε από την Ελλάδα σήμερα, με προορισμό την Κροατία, όπου θα αγωνιστεί στην Τσεντεβίτα.

Ο Γκιστ δήλωσε ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Πιστεύω ότι ήταν και λίγο… γραφτό (γελάει). Μπορεί να μην έγινε η μετακίνηση το καλοκαίρι, αλλά να που γίνεται τώρα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα έρθω στην Ελλάδα και θα παίξω για ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Επιθυμία μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω και να συμβάλλω στο να φτάσει σε νέες επιτυχίες».

Προσωπικός του στόχος όπως εξηγεί είναι ένας: «Θέλω να είμαι μια θετική προσθήκη για την ομάδα. Να προσφέρω με την ενέργειά μου, να συμβάλλω στα ριμπάουντ, στην άμυνα, που ξέρω ότι είναι κλειδί για το παιχνίδι. Θέλω να παίζω δυνατά σε κάθε αγώνα, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να κατακτήσει η ομάδα περισσότερες νίκες. Πραγματικά ανυπομονώ…»

Ο Γκιστ δηλώνει σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει και το επόμενο βήμα στην Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Top16, αλλά σίγουρα μπορεί να προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση. Η ιστορία του είναι δεμένη με επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, έχει φτάσει πολλές φορές ως το Final Four και τον τίτλο της διοργάνωσης. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε δύσκολους αγώνες και δυνατούς αντιπάλους στο δρόμο μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε όλοι για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Έχουμε τον καλύτερο πόιντ γκαρντ της Ευρώπης, τον Διαμαντίδη, έχουμε έναν παίκτη όπως ο Σόφο, ο οποίος με την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του θα μας δώσει και πάλι σημαντικές λύσεις. Έχω δει την ομάδα στην κανονική περίοδο και διαθέτει πραγματικά πολύ ταλέντο».

Έχοντας αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ στο παρελθόν, ο Τζέιμς Γκιστ δηλώνει χαρούμενος για έναν ακόμη λόγο: «Χαίρομαι που αυτή τη φορά ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι στο δικό μου πλευρό. Είναι δύσκολο να παίζεις ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος που από εδώ και πέρα θα έχω τη βοήθεια της εξέδρας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε