Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναλαμβάνει την Κίνα ο Λίπι!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Μαρσέλο Λίπι αναμένεται να είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere dello Sport», ο διάσημος τεχνικός έχει στα χέρια του μεγάλη πρόταση για να πάρει τη θέση του Γκάο Χόνγκμπο.

Ο πρώην προπονητής της Κίνας παραιτήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, μετά την ήττα από το Ουζμπεκιστάν με 2-0, η οποία μηδένισε, ουσιαστικά, τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2018, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

«Ο Λίπι στον πάγκο της Κίνας», αναφέρει το σχετικό σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τις επαφές της κινέζικης ομοσπονδίας με τον βετεράνο προπονητή, ο οποίος οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο Λίπι έχει γνώση από το ποδόσφαιρο της Κίνας, καθώς είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε.

Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, εργαζόμενος στις Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ στην συλλογή του διαθέτει επίσης, από την θητεία του στη Γιουβέντους, το Champions League, πέντε πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε