Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναμνηστικά κέρματα των δύο ευρώ για τους Special Olympics

Αναμνηστικά κέρματα των δύο ευρώ για τους Special Olympics

Σχετικό Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αφορμή τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου 2011 έως 4 Ιουλίου 2011, θα τεθούν σε κυκλοφορία αναμνηστικά μεταλλικά κέρματα των δύο ευρώ.

Τα κέρματα αυτά των δύο ευρώ θα κυκλοφορήσουν εφάπαξ, σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου, και η κοπή τους θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους με 310.000 ευρώ.

Στα αναμνηστικά αυτά κέρματα περιμετρικά του δακτυλίου θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πυρήνας θα φέρει το έμβλημα των αγώνων, δηλαδή ένα λαμπερό ήλιο. Ο ήλιος, πηγή της ζωής παραπέμπει στη δυνατότητα υπέρβασης και τη δύναμη του αθλητή που παίρνει μέρος στους αγώνες.

Η υπέρβαση υποδηλώνεται από το κλαδί της ελιάς, το οποίο θα υπάρχει στην αριστερή πλευρά του νομίσματος και η δύναμη από τη σπειροειδή μορφή που θα απεικονίζεται στο κέντρο του ήλιου ο οποίος θα βρίσκεται στο μέσον του νομίσματος. Περιμετρικά και στη δεξιά όψη θα υπάρχουν οι λέξεις: XII SPECIAL OLYMPICS W.S.G. ATHENS 2011, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καθώς επίσης και το ανθέμιο έμβλημα του Νομισματοκοπείου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε