Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αναντολού Εφες – Ολυμπιακός: «Βρήκαμε τις… μικρολεπτομέρειες της ήττας»

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει των δύο αναμετρήσεων που ακολουθούν με την Αναντολού Εφές για τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ ακολούθησε -όπως ήταν αναμενόμενο- την αποστολή, ενώ επί ελληνικού εδάφους έμειναν ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι και ο τιμωρημένος Γιάννης Αθηναίου.

 Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής, επισημαίνοντας ότι οι Πειραιώτες έχουν εντοπίσει τις μικρές λεπτομέρειες της ήττας στον δεύτερο προημιτελικό, ενώ εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του Ολυμπιακού, ενόψει των αναμετρήσεων στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

«Όπως και να έχει, είναι μία σειρά παιχνιδιών» είπε αρχικά ο Πρίντεζης και συνέχισε: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Πάντα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Θεωρητικά είναι θετικό να έχεις το πλεονέκτημα και να παίζεις τα πρώτα δύο παιχνίδια στην έδρα σου. Πιστεύω, όμως, πως το πραγματικό πλεονέκτημα είναι να έχεις το 5ο παιχνίδι στην έδρα σου. Εκεί έχεις το αβαντάζ. Σε γενικές γραμμές, όταν παίζεις δύο παιχνίδια σε δύο ημέρες, είναι πολύ δύσκολο να τα κερδίσεις και τα δύο. Έχουμε βρει τις μικρές λεπτομέρειες που μας στοίχισαν την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι. Νομίζω πως και με το 2-0 πάλι για νίκη θα πηγαίναμε. Θα θέλαμε τουλάχιστον μία νίκη για να μην οδηγηθεί η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζαμε αυτό. Η Εφές είναι μία ομάδα με ταλέντο και παίζει πάρα πολύ καλά στην έδρα της, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε καλύτερη ομάδα και μας αξίζει να περάσουμε. Αυτό, όμως, πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Δεν αρκούν τα λόγια και όσα έχεις κάνει κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του, είπε: «Σε γενικές γραμμές έχουμε μείνει στο πλάνο μας. Δεν έχουμε αφήσει την Εφές να τρέξει. Αυτό σε βάθος χρόνου θα μας βγει σε καλό. Σε γενικές γραμμές έχουμε παίξει καλή άμυνα κι έχουμε ελέγξει τα ριμπάουντ. Στο τελευταίο παιχνίδι η Εφές έβαλε κάποια καλάθια – δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω τυχερά – που προέρχονταν από την δική μας έλλειψη συγκέντρωσης. Έβαλαν μερικά εύκολα καλάθια που μας στοίχισαν. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η Εφές, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι κι εννοείται πως πάμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο πρώτος αγώνας της σειράς είναι οδηγός για τη συνέχεια, απάντησε: «Σίγουρα και το πρώτο παιχνίδι είναι οδηγός, αλλά και το δεύτερο. Έχουμε αποδείξει πως ως ομάδα παίρνουμε πράγματα και από τα θετικά και από τα αρνητικά. Είτε γίνει μία μεγάλη νίκη, είτε μία μεγάλη ήττα, πρέπει να να την κρατάμε για μία ημέρα και μετά να συνεχίζουμε».

 

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε σχετικά με το πως θα αντιδράσει η ομάδα του μετά το «σοκ» της ισοφάρισης της σειράς: «Δραματοποιείτε τα πράγματα. Αυτά είναι πλέι οφ. Στα πλέι οφ όλα γίνονται. Υπάρχουν παιχνίδια που θα χάσεις και παιχνίδια που θα νικήσεις. Η Ρεάλ έχασε εντός έδρας, η Φενέρ νίκησε δύο ματς εκτός έδρας, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε και τα δύο ματς πολύ δύσκολα. Στα παιχνίδια των πλέι οφ δεν υπάρχουν σοκ. Αυτά είναι για κατανάλωση. Εμείς δεν τα βλέπουμε έτσι. Βλέπουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και ηρεμία και απλώς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Βέβαια άλλο είναι τα παιχνίδια των πλέι οφ και άλλο εκείνα της κανονικής περιόδου. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε τον τρόπο για να παίζουμε εκτός έδρας. Ζητούμενο πλέον είναι να εφαρμόσουμε αυτά που δουλεύαμε όλη την χρονιά, κάτι που δεν κάναμε καλά στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς».

 

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πιο εύκολα το break στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, παρά στο τέταρτο, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Ολα τα ματς είναι σημαντικά. Δεν νομίζω πως η Εφές έχει μείνει στην ισοφάριση. Ξέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το έχουν δηλώσει ήδη κιόλας. Ξέρουν πως μπορούμε να κερδίσουμε μέσα εκεί. Πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχει το σημείο της έκπληξης. Πρέπει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πως το θέλουμε περισσότερο και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να νικήσουμε».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε