Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναστόπουλος: Να κοιτάξει και προς το Ηράκλειο ο Σάντος

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την άποψη πως ο ΟΦΗ έχει τέσσερις παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος που μίλησε για τους στόχους των Κρητικών και τις σχέσεις μέσα στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστόπουλος στον NovaΣΠΟΡ fm 94,6: 

Για το πώς προσπερνάει ο ΟΦΗ τα προβλήματα: «Το έχουμε πει πολλές φορές. Τα προβλήματα είναι γνωστά, όχι μόνο σ’ εμάς, αλλά και σε άλλες ελληνικές ομάδες. Εμείς τα αφήνουμε έξω από το γήπεδο και μέσα σ’ αυτό καταθέτουμε την ψυχή μας». 

Για την κοιλιά που έκανε κάποια στιγμή η ομάδα: «Δεν μπορείς από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος να έχεις την ίδια απόδοση. Εμείς επιπρόσθετα δεν έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία για τους λόγους που ξέρουν όλοι. Όταν σχεδιάσαμε αυτή την ομάδα με τον Μαχλά είπαμε να βρούμε μια 20άδα να καταθέτει και την ψυχή της σε κάθε ματς. Κι αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται κάθε Κυριακή». 

Για τη δική του συμβολή στην πορεία του ΟΦΗ: «Ασφαλώς, οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν μόνοι τους. Υπάρχει και η τακτική, άσχετα αν κάποιο διαφωνούν. Δεν μ’ αρέσει η καραμέλα της κατοχής της μπάλας. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο υπάρχει η καλή άμυνα, η ανάπτυξη των αντεπιθέσεων, υπάρχουν πολλοί τομείς. Και ο Ολυμπιακός είχε κατοχή στην Ξάνθη και έχασε. Όλα αυτά -συν την ψυχή- συντελούν για να πάρεις το αποτέλεσμα». 

Για το πώς αντιμετωπίζει τους παίκτες: «Όταν είσαι προπονητής στον ΟΦΗ πρέπει να διαχειριστείς και άλλα πράγματα εκτός από την τακτική και τα αγωνιστικά θέματα. Φίλος δεν είμαι με τους παίκτες, να πάμε και για… γκόμενες μαζί, αλλά είμαι κοντά τους. Πρέπει ο προπονητής να καταλαβαίνει τους παίκτες του, να έρχεται στη θέση τους, να βρίσκεται δίπλα τους». 

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Επειδή ερωτώμαι συνέχεια για τους στόχους, λέω αυτό που είπα στην αρχή της χρονιάς. Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η επιτυχία από την αποτυχία απέχει μια κλωστή στο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ματς με τον Λεβαδειακό, για παράδειγμα, χάσαμε ένα πέναλτι, χάσαμε το ματς, αποτύχαμε. Εμείς δεν μιλάμε ούτε για Ευρώπη, ούτε για τίποτα. Όχι επειδή δεν έχουμε τις αγωνιστικές ικανότητες, αλλά επειδή δεν έχουμε τα εφόδια για την Ευρώπη. 

Προβλήματα, όμως, δεν έχει μόνο ο ΟΦΗ. Είναι γενικό το φαινόμενο. Δεν μπορώ να ακούω να διογκώνονται τα δικά μας προβλήματα ή άλλες αηδίες ότι σπρώχνουν τον ΟΦΗ να βγει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι του ‘ρχεται στο μυαλό». 

Για τους παίκτες που έκαναν νέα αρχή στον ΟΦΗ: «Τις επιλογές των παικτών τις κάναμε μαζί με τον Μαχλά, που είναι και αυτός άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Πήραμε παίκτες που τους πιστέψαμε πρώτα σαν ποδοσφαιριστές και μετά σαν ανθρώπους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις παίκτες στον ΟΦΗ -τρεις στην άμυνα και ένας στην επίθεση- που είναι πολύ φορμαρισμένοι και γρήγοροι. Πρέπει, λοιπόν, ο κ. Σάντος να κοιτάξει κάποια στιγμή και στο Ηράκλειο. Όπως είναι ακριβοδίκαιος μέχρι τώρα, πρέπει να φανεί και με τους παίκτες του ΟΦΗ». 

Για τις δικούς του στόχους: «Δεν βάζω κορυφή στις φιλοδοξίες μου. Όταν ήρθα εδώ, οι περισσότεροι δεν με είδαν με καλό μάτι, λόγω της θητείας μου στα Γιάννενα και το παρελθόν μου στον Ολυμπιακό. Το γήπεδο, όμως, είναι καθρέφτης και ο προπονητής φαίνεται εκεί και όχι στα λόγια. Όταν μεγαλώνεις, ωριμάζεις και αντιμετωπίζεις αλλιώς τις καταστάσεις». 

Για την άρνησή του στο παρελθόν να αναλάβει τον Ολυμπιακό: «Όρους δεν έβαλα ποτέ στον Ολυμπιακό. Είπα όχι διότι εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να δώσω αυτά που μπορούσα και αυτά που ήθελα. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και τίποτα άλλο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε