Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανατολάκης κατά…Αράβων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αρνητικός στα περισσότερα άρθρα του νέου νομοσχεδίου και αρκετά επιφυλακτικός στη διάταξη που επιτρέπει σε αλλοδαπούς επενδυτές να αγοράζουν ποδοσφαιρικές εταιρείες εμφανίστηκε ο Γιώργος Ανατολάκης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι: «Ο νόμος αποτελεί ένα συνονθύλευμα διατάξεων που διακρίνεται από μεγάλη προχειρότητα, θέλοντας να πλαισιώσει τη μοναδική διάταξη την οποία ήθελε να φέρει προκειμένου να μη θεωρηθεί φωτογραφική».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια διάταξη εννοούσε, ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν σε αυτή για τους επενδυτές εκτός Ε. Ε. Μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο σχετικό άρθρο είπε πως συμφωνεί και ο ίδιος και το κόμμα του με αυτό αλλά όμως θα πρέπει η «κυβέρνηση να μας απαντήσει ποιος το ζήτησε, πώς θα γίνεται ο έλεγχος και ποιες εγγυήσεις θα δοθούν ώστε να διασφαλίζεται ότι οι επενδυτές δεν θα φύγουν».

Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι από: ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ένωση Football League – Football League 2, ΠΣΑΠ, ΕΟΕ, ΕΣΑΚΕ, ΕΣΚΑΝ και αντίστοιχα των παικτών μπάσκετ και βόλεϊ.

Εμινίδης: «Δεν έκλεισε το θέμα των στημένων»

Στην πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στο θέμα των στημένων αγώνων, λέγοντας ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

«Δεν έκλεισε το θέμα των στημένων αγώνων με τους τρεις προφυλακισμένους, ούτε έστησαν μόνοι τους τα ματς. Να μην έχουμε κουκούλωμα, γιατί η κοινωνία θέλει να δει κτύπημα στη ρίζα του κακού», τόνισε.

Ιωαννίδης: Όριο στους δανεικούς

Όσον αφορά τον Γιάννη Ιωαννίδη τόνισε ότι θα πρέπει να τεθεί ένας ανώτατος αριθμός που θα μπορεί να παραχωρήσει η μία ομάδα στην άλλη και να διευκρινίζεται εάν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλητισμό πρότεινε να μπει στο νόμο κώδικας δεοντολογίας για τους δημοσιογράφους, ώστε να μην υπάρχουν «πηχυαίοι και εμπρηστικοί τίτλοι που να επηρεάζουν την ατμόσφαιρα πριν από αγώνες» όπως υποστήριξε.

Με τοποθέτηση του αργότερα ο Γιώργος Ανατολάκης διευκρίνησε πως:

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, οφείλω να επαναλάβω ότι η θέση και η δική μου και του Κόμματος μου είναι ΥΠΕΡ της διάταξης για την συμμετοχή ξένων επενδυτών σε Ελληνικές Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες.

Απλά επεσήμανα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, (και παραπέμπω όσους το αμφισβητούν στα Πρακτικά της Βουλής), ότι θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για να αποφευχθεί τυχόν αιφνίδια αποχώρηση των επενδυτών, που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε