Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανατροπή… Πρωταθλητών – Ο Ολυμπιακός πήρε εκπληκτική νίκη και το πλεονέκτημα έδρας από τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι ερυθρόλευκοι έχαναν με 2-0 και 24-22 στο τρίτο σετ κι όμως κατάφεραν να γυρίσουν ένα ματς που φαινόταν χαμένο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 βόλεϊ των αντρών.

Τον “βούλιαξε” – Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πόλο

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν ότι έχει καρδιά πρωταθλητή. Παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτών του, δεν δείλιασε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και διατήρησε το απόλυτο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η νίκη, με 3-2 σετ, έχει κυρίως ψυχολογική σημασία αφού οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στον ημιτελικό, με τους “κόκκινους” να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός που έκανε πάρτι για 2,5 σετ στο κατάμεστο Μελίνα Μερκούρη, έχασε 7 match ball και τελικά το τρίτο σετ με 32-30. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα αφού οι ερυθρόλευκοι πήραν τα δύο επόμενα και τη σπουδαία νίκη.

Στο τρίτο σετ τραυματίστηκε ο Λάππας και τον αντικατέστησε ο Μηνούδης ενώ ο Καλμαζίδης έκανε κίνηση ματ βάζοντας κεντρικό τον αρνητικό μέχρι τότε Τζούριτς που από εκεί και μετά ήταν μαζί με τον Ντεσπέιν οι καλύτεροι των θριαμβευτών.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου ο Ηρακλής κατέλαβε την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ.

Οι “αιώνιοι” θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους στα ημιτελικά, αφού θα κοντραριστούν με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι ερυθρόλευκοι. Νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να πάρει 2 νίκες.

Τα σετ:14-25, 21-25, 32-30, 25-17, 15-12

Η τελική βαθμολογία

1. Ηρακλής 52
2. Ολυμπιακός 48
3 Παναθηναϊκός 47
4. ΠΑΟΚ 46
5. ΕΑ Πατρών 42
6. Λαμία 38 
7. Αρης 33 
8. ΑΟ Κηφισιάς 29
9. Εθνικός Αλεξ/λης 21
10. Απόλλων Κ. 20
11. Επίκουρος 17
12. Πανελλήνιος 6

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε