Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανατροπή με τρίποντο – ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η ΑΕΚ ανέτρεψε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα το εις βάρος της σκορ, επικρατώντας του Εργοτέλη με 3-1. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Μίχαλης Φραγκουλάκης έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς, όμως οι κιτρινόμαυροι του χάλασαν το πάρτι με γκολ των Καφέ, Μπλάνκο και Έντερ.

Η ΑΕΚ όπως αναμενόταν ήταν αυτή που θέλησε να ελέγξει το ρυθμό, να κρατήσει τη μπάλα και να δείξει στον Εργοτέλη ποιος είναι το αφεντικό του ματς.
 
Μπορεί να τα κατάφερε εν μέρει αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Δασκαλάκη. Λεονάρντο και Γκερέιρο έψαξαν αρκετές φορές το γκολ αλλά κυρίως με μακρινά σουτ που δεν βρήκαν το στόχο.
 
Αντίθετα ο Φραγκουλάκης σημάδεψε διάνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33′ και με ένα καταπληκτικό τέρμα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Εργοτέλη.
 
Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη του ματς και οι παίκτες της έδειχναν να περιμένουν το τέλος του ημιχρόνου αφού δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
 
Στο 44′ όμως οι κιτρινόμαυροι είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο Αλεξόπουλος προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή βρήκε πάνω στον Καφέ και διαγράφοντας μία περίεργη τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του Δασκαλάκη.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Εργοτέλη οι οποίες όμως δεν βοήθησαν τους Κρητικούς και αυτό γιατί η ΑΕΚ ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε.
 
Ο Μπλάνκο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Δασκαλάκη και με κεφαλιά στο 55′ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην ΑΕΚ που ανέβασε αρκετά την απόδοση της από εκείνο το σημείο και μετά. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει.
 
Τελικά στις καθυστερήσεις ο Έντερ πρόλαβε την έξοδο του Δασκαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Κορυφαίοι για τους νικητές ο Δέλλας στην άμυνα και ο Μπλάνκο στην επίθεση παρότι δεν έπαιζε στην κορυφή, αρκετά δραστήριος ο Λεονάρντο στο πρώτο μέρος αλλά και ο Τζιμπούρ χωρίς να έχει καλά τελειώματα.

Από τους φιλοξενούμενους αρκετά κινητικοί ήταν οι Λεάλ και ο Μπούντιμιρ ωστόσο οι αλλαγές του Καραγεωργίου αποδείχθηκαν άκαρπες γιατί παρότι παρέταξε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες το σύστημα που επέλεξε δεν τους βοηθούσε.

Ο προπονητής του Εργοτέλη έφυγε εκνευρισμένος αμέσως μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ της ΑΕΚ, είχε κουβεντούλα με τον τέταρτο διαιτητή σε όλο το δεύτερο μέρος και φαίνεται ότι οι Κρητικοί έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (70′ Γκέντσογλου), Λεονάρντο (81′ Έντερ), Τζιμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο (91′ Καράμπελας), Λαγός.

Εργοτέλης
: Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος (46′ Μπέτο), Ρουμπάκης, Ρομάνο, Λεάλ (80′ Βερπακόφσκις), Ολίσε (46′ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε