Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Άνετα και ωραία, ΑΕΚ – Καβάλα 3-0

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η ΑΕΚ πήρε την πιο άνετη νίκη της στο πρωτάθλημα και είναι η μόνη ομάδα του τέως ΠΟΚ που νίκησε την Καβάλα στην εφετινή περίοδο. Δείτε το βίντεο.

Η Ένωση γνώριζε τις δυσκολίες που θα είχε το ματς κόντρα στην Καβάλα και παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως σοβαρή και προσεκτική. Ευτύχισε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο σε ένα διάστημα που δεν απειλούσε ιδιαίτερα και από εκεί και πέρα απλοποίησε τα πράγματα. Αυτή τη φορά οι αλχημείες του Ντες Μος δεν είχαν αποτέλεσμα και οι Αργοναύτες παραδόθηκαν στις ορέξεις της ΑΕΚ.

Στο 32′ ο Καφές ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μουρ και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπλάνκο που κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις. Στο 50′ ο Λεονάρντο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γιάχιτς ακούμπησε την μπάλα και ο Ιτάνζ αναγκάστηκε να τη μαζέψει από τα δίχτυα του.

Η Καβάλα ανοίχτηκε και αυτό το πλήρωσε. Ο Μαντούκα στο 80′ εκμεταλλέυτηκε την πάσα του Τζιμπούρ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η ΑΕΚ έφτασε στους 45 βαθμούς και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση. Η Καβάλα πλέον περιμένει στραβοπάτημα του Άρη για να παραμείνει σε απόσταση βολής από την πέμπτη θέση.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (68′ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (83′ Νέμεθ), Μπλάνκο (88′ Χέρσι). 

Καβάλα: Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (54′ Σόσιν), Λάκης (46′ Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (33′ Γιάννου).  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε