Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανεβαίνει ο Ατρόμητος! Παραπαίει ο Ηρακλής…

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Ατρόμητος, που επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η ομάδα του Κορακάκη επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 του Ηρακλή, σε ένα ματς με δραματικό φινάλε. Η απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών του Γηραιού μετά τη λήξη ήταν εμφανέστατη…

Με γκολ των δύο Αργεντίνων, Χαβιέρ Ούμπιδες και Μάρτιν Τόνσο, ο Ατρόμητος του Γιώργου Κορακάκη έφυγε με το διπλό (2-1) από την έδρα του Ηρακλή και ανέβηκε κι άλλο στον πίνακα της βαθμολογίας, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον Γηραιό.

Με την εξέδρα του “Καυτανζογλείου” να… βράζει σε βάρος της διοίκησης του Σπύρου Παπαθανασάκη, μετά και τη φυγή του προπονητή, Νίκου Παπαδόπουλου, ο Ηρακλής προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Ατρόμητος όμως έδειξε καλά αμυντικά στοιχεία, ενώ ενώ προσπάθησε να φανεί απειλητικός στις αντεπιθέσεις με τον Παπαδόπουλο.

Από τα μέσα του ημιχρόνου όμως και μετά, οι Περιστεριώτες πήραν το… πάνω χέρι στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενοι και το ότι οι παίκτες του Γηραιού έχαναν εύκολα την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Ακολούθησαν και οι πρώτες μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Τόνσο στο 31′ να στέλνει -με βολέ μέσα απ’ την περιοχή- την μπάλα για λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεοζίνιο έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το μακρινό του σουτ είχε ανάλογη κατάληξη.

Η επανάληψη είχε πολύ καλύτερο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο ανοικτά, παρά τα λάθη που συνέχισαν να κάνουν. Σε ένα από αυτά (59′) ο Γκορμπούνοφ έκανε το βολέ, ο Χουάντερσον έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και για καλή του τύχη ο αμυντικός του Ηρακλή απομάκρυνε τη μπάλα, πριν υπάρξει κίνδυνος.

Ο Ατρόμητος ήταν και πάλι αυτός που είχε καλύτερη παρουσία και μέσα σε ένα λεπτό έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 64′ η μπάλα στρώθηκε στον Λημνιό μέσα στην περιοχή, με τον άσο του Ατρομήτου να κάνει το σουτ αλλά τον Ζιαμπάρη να σώζει σωτήρια με προβολή. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Φυτανίδη έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Στο 71′ ο Ηρακλής “άγγιξε” το 1-0, αλλά ο Μοντέιρο δεν μπόρεσε από πολύ κοντά -με σουτ στην κίνηση- να ανοίξει το σκορ. Τα τελευταία λεπτά ήταν απίθανα, με τους Περιστεριώτες να φτάνουν πρώτοι στο γκολ. Αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 76′ με τον Λε Ταλέκ, στο 79′ κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ούμπιδες για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1 με την καρφωτή κεφαλιά του Λουκίνα στο 84′, αλλά στο 88′ δέχθηκαν μαχαιριά.. ήττας. Ο Στόιτσεφ έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση, έσπασε δεξιά στον Τόνσο, αυτός ντρίμπλαρε Χουάντερσον και Ρούσσο και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Ηρακλή απογοητευμένους και με.. σκυμμένο το κεφάλι!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ρούσσος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (80′ Αμαραντίδης), Λεοζίνιο, Λάμπρου (46′ Πασάς), Λουκίνας

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ουμπίδες, Λημνιός (82′ Μπαγκά), Βασιλείου (71′ Στόιτσεφ), Τόνσο, Δ. Παπαδόπουλος (74′ Λε Ταλέκ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε