Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άνοιγμα των φακέλων των ΠΑΕ πρότεινε η Βουλή – Αρνητικός ο Πιλάβιος που εμφάνισε χαρτί-βόμβα για την αδειοδότηση του Ηρακλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εκεί όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Πρόταση των βουλευτών για δημιουργία διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων. Πιλάβιος: Πλαστή η ενημερότητα του Ηρακλή! Ελπίδες παραμονής για Αστέρας Τρίπολης.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή.

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να ελεγχθούν από διακομματική επιτροπή που θα οριστεί οι φάκελοι των ομάδων που πήραν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, σε αντίθεση με τον Ηρακλή.

Ο κ. Πιλάβιος απάντησε κατ’ αρχήν αρνητικά στο αίτημα των βουλευτών επικαλούμενος τη “ρήτρα εμπιστευτικότητας που υπάρχει μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων”, παρουσιάζοντας σημερινό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο οποίο γίνονταν ειδική αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 
Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως… απειλή από τα μέλη της επιτροπής, οι τόνοι ανέβηκαν και ακούστηκε η φράση προς τον κ. Πιλάβιο: “Ήρθες εδώ για να μας απειλήσεις;”.
 
Ο Γιώργος Λιάνης τόνισε ότι “… εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή”, ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι “… η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές”, την ώρα που ο κ. Πιλάβιος παρουσίασε έγγραφο πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή, το οποίο είχε κατατεθεί και βάσει αυτού δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς που αναφέρει πως η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010, επομένως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έγιναν με πλαστή.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα ανακληθούν οι μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο ο «Γηραιός», ενώ σε αυτή την περίπτωση ο ΚΑΠ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών!
 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ελπίδες στον Αστέρα Τρίπολης που πλέον μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία, με το επιχείρημα ότι οι μεταγραφές που έκανε ο Ηρακλής είναι παράνομες και πρέπει να ανακληθούν.
Εκτός του κ. Λιάνη κι άλλος βουλευτής αποκάλυψε πως υπάρχει ομάδα που έχει καταθέσει δύο φορολογικές ενημερότητες, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Ψαριανός ζήτησε να “σταματήσουν τα παραμύθια της ΕΠΟ”.
Η πρόταση των βουλευτών ήταν να γίνει διακομματική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ελλείψεις, ανάλογες μ’ αυτές του Ηρακλή.
 
Να σημειωθεί ότι η Βουλή, αν το θελήσει, έχει το δικαίωμα να κάνει τον έλεγχο, αν και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει «θέμα» με την UEFA περί του αυτοδιοίκητου, αν και οι βουλευτές υποστήριζαν ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.
 
Ο κ. Πιλάβιος πήρε διορία μίας εβδομάδας ώστε να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και να ενημερώσει τις ομάδες οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να κληθεί η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ανοίξει τους φακέλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε