Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ανώμαλη” προσγείωση στην Κέρκυρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο ΠΑΟΚ που προερχόταν από την τεράστια νίκη-πρόκριση επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κέρκυρα, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση.

Οι “Φαίακες” χτύπησαν στην αρχή των δύο ημιχρόνων, με τους Ιωάννου, Στολτίδη και κατάφεραν να πάρουν μία πολύτιμη νίκη που τους έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη στη φυσική της έδρα, αφού τους πρώτους αγώνες της σεζόν τους είχε δώσει στην Πάτρα.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Κέρκυρα. Ο Ιωάννου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ, πήρε την κεφαλιά πάσα από τον Τσίγκα και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ήταν εμφανής η απουσία του Βιτόλο από τη μεσαία γραμμή και έτσι οι γηπεδούχοι μάλλον εύκολα κράταγαν το 1-0.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να μπορέσει ο Δικέφαλος να ισοφαρίσει. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης με ωραίο πλασέ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Χάβος έκανε δύο αλλαγές στην αρχή του δευτέρου μέρους, αλλά πριν δει αν αυτές μπορούν να αποδώσουν ήρθε το δεύτερο τέρμα της Κέρκυρας. Ο έμπειρος Στολτίδης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 83′ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Κριστιάνο να σημαδεύει το δοκάρι του εξαιρετικού Κωνσταντόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 23 βαθμούς και δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό, ενώ η Κέρκυρα έφτασε τους 19 και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (63′ Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας (90′ Χάμπλε), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Η. Ιωάννου (80′ Δ. Ιωάννου), Μακρής
 
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπαλάφας (46′ Σαλπιγγίδης), Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι (46′ Λίνο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε