Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Αντέχουμε μέχρι τον Φεβρουάριο”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα μέχρι τον Ιανουάριο εξέφρασε ο πρόεδρος της “πράσινης” ΠΑΕ τονίζοντας, μάλιστα πως το έλλειμμα μειώθηκε από τα 26 στα 14 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γόντικας για

– τους υποψήφιους επενδυτές αλλά και το έλλειμμα της ΠΑΕ

«Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο μετοχικό θέμα. Οσον αφορά το ενδιαφέρον του πρίγκιπα, έχει περάσει η προθεσμία και το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο μνημόνιο. Από σήμερα ουσιαστικά αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να μπουν 15 εκατ. από τον Σαουδάραβα και να εμφανίσει ακόμα 55 εκατ. ευρώ. Αν το έκανε, θα έπαιρνε άμεσα το 54,7% του Βαρδινογιάννη.

Σχετικά με την Arboris Capital, μου έστειλαν επιστολή με την οποία ενημερώνουν ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, διότι βρέθηκε άλλη ομάδα στο εξωτερικό για να επενδύσουν. Απ’ όσο γνωρίζω και πρέπει να το πω υπεύθυνα, όποιος έρθει και βάλει 15 εκατ. ευρώ στην ομάδα αυτή τη στιγμή, μπορεί να την πάρει. Από εκεί και πέρα η ομάδα είναι βιώσιμη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι τότε, θα απευθυνθούμε στους μετόχους με επιστολές για να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ».

Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να δοθεί παράταση στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου), όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού πρέπει να υπάρξει νέα γενική συνέλευση. Από την πλευρά του, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν κάθετα αντίθετος: «Διαφωνώ να δώσουμε παράταση έναν μήνα. Χάνουμε την αξιοπρέπειά μας εμείς που βρισκόμαστε εδώ και οι μέτοχοι που έχουν βάλει τα λεφτά τους. Φαίνεται σαν να παρακαλάμε και είναι κακό αυτό για τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακόπουλος ρώτησε τον Δημήτρη Γόντικα φανερά ενοχλημένος για την περίπτωση του Αλ Σαούντ: «Πείτε μας τι γίνεται μ’ αυτό το θέμα. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ένας άνθρωπος με φερετζέ και κελεμπία και δύο μήνες να μην ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Πείτε μας τι συζητήσεις έχει κάνει με τον μεγαλομέτοχο και αν έχει κάνει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: «Από όσο ξέρω, δεν υπάρχει κάτι από τον πρίγκιπα και με βάση το MoU έχει λήξει η προθεσμία. Μίλησα με τους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη και μου είπαν ότι δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όσα είχαν πει».

Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον της Arboris

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε