Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άντι Μάρεϊ, ο νέος “βασιλιάς” των Βρετανών !

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο νέος… άρχοντας του τένις και του βρετανικού αθλητισμού!Ο Σκοτσέζος πρωταθλητής κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του “ATP World Tour Finals” και ταυτόχρονα εξασφάλισε την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το 2016, αφήνοντας στην 2η θέση τον Σέρβο τενίστα.

Έτσι, ο Άντι Μάρεϊ κλείνει με θριαμβευτικό τρόπο μια σπουδαία χρονιά για τον Μάρεϊ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός που βρέθηκε στο Νο 1, αλλά και πέρα από αυτό, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έγινε ο πρώτος και μοναδικός στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο απλό των ανδρών, καθώς ήταν ο Ολυμπιονίκης και στο Λονδίνο, ενώ φέτος ήταν ο νικητής και στο Γουίμπλεντον.

Οι αθλητικοί δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ψήφισαν τον Mάρεϊ ως τον κορυφαίο Βρετανό αθλητή όλων των εποχών! Οι 13 ειδικοί ρεπόρτερ της εφημερίδας, καθώς και περισσότεροι από 7.000 εγγεγραμμένοι αναγνώστες, συμμετείχαν στη μεγάλη ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου Βρετανού αθλητή όλων των εποχών.
Νικητής αναδείχθηκε o Αντι Μάρεϊ, ο οποίος το 2013 είχε γίνει ο πρώτος Βρετανός, μετά από το 1936 και τον Φρεντ Πέρι, που κατέκτησε το Γουίμπλεντον, ενώ το 2015 οδήγησε τη Βρετανία στον πρώτο της Davis Cup τίτλο, μετά από 79 ολόκληρα χρόνια.

Φέτος έγινε ο πρώτος Βρετανός που ανέβηκε στο Νο. 1 της ΑΤΡ, τερμάτισε τη χρονιά στην κορυφή, ενώ κατέκτησε και το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτό το βραβείο. Σημαίνει πολλά, ειδικά όταν είναι κάτι που το επιλέγει ο κόσμος και μια ομάδα από ειδικούς και δημοσιογράφους. Το θαυμάζω και το σέβομαι. Όταν κοιτάζω τους άλλους αθλητές που ήταν στη λίστα, με κάνει να νιώθω πολύ ταπεινός για να είμαι στην κορυφή», δήλωσε σχετικά ο Σκοτσέζος πρωταθλητής.

Mαζί με τον Μάρεϊ στη ψηφοφορία, ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ουαλός ποδοσφαιριστής, Ράιαν Γκιγκς, ο θρύλος του κρίκετ, Μάικλ Βον, η κάτοχος 11 χρυσών μεταλλίων σε παραολυμπιακούς αγώνες στις μικρές αποστάσεις, Μπαρόουν Γκρέι-Τόμπσον, ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Τζέιμς Κρέικνελ και η πρωταθλήτρια του επτάθλο, Ντενίζ Λιούις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε