Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία επ΄αόριστον στην Α1!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μπασκετμπολίστες αποφάσισαν να απεργήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει ελληνικό πρωτάθλημα.

Με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά ο ΠΣΑΚ αποφάσισε την απεργία επ΄ αόριστον. Το 89,5 όσων ψήφισαν υπέρ της απεργίας ζήτησαν να αρχίσει άμεσα η κινητοποίηση και το 10,5 ήταν της άποψης να ξεκινήσει η απεργία μετά τις 30 Οκτώβρη.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επισήμανε: “Θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπάσκετ, όμως, είμαστε εμείς. Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε”.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τόνισε πως προτιμά να μην γίνει απεργία: “Θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε δυο-τρεις αγωνιστικές, ώστε να δούμε τις προθέσεις τους. Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη”.



O Δημήτρης Παπανικολάου είπε από την πλευρά του: “Θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά ο όποιος αγώνας πρέπει να πετύχει. Να έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή, την θετική του έκβαση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν δεν παίξω φέτος. Το πολύ-πολύ να “το κόψω” νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, όπως έχω υπολογίσει. Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία αντέχει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από τα γήπεδα. Προτείνω να δοθεί μια διορία στους φορείς”.

Από τη Συνέλευση απουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ στο προεδρείο έφτασε επιστολή του Γιάννη Μπουρούση που τάχθηκε (προσωπικά, όπως σημείωσε) υπέρ της απεργίας.

Πάντως ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ να παραβρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε