Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Απεβίωσε” ο θρύλος του ποδοσφαίρου Στέφαν Μπόμπεκ

Ένας άνθρωπος που λίγοι από εμάς πρόλαβαν να τον δουν, αλλά πολλοί έμαθαν τα κατορθώματα του δεν είναι πλέον αναμεσά μας. Ο Στέφαν Μπόμπεκ απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

Ο κορυφαίος προπονητής του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 60′, Στέφαν Μπόμπεκ που εργάστηκε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο εκλιπών έκανε μεγάλη καριέρα στην Παρτιζάν και στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας ως παίκτης, ενώ μεγαλούργησε στην Ελλάδα ως προπονητής.

Από το 1963 μέχρι το 1967 βρέθηκε στο “τιμόνι” του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Δύο χρόνια αργότερα προπόνησε και τον Ολυμπιακό χωρίς να καταφέρει να πάρει τον τίτλο.

Ανακοίνωση για την ξαφνική απώλεια του Στέφαν Μπόμπεν εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ δήλωσε επί του θέματος έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Κωνσταντόπουός.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

“Σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου και ξεχωριστή μορφή της ιστορίας του Παναθηναϊκού, Στέφαν Μπόμπεκ.
 
Ο Γιουγκοσλάβος πρώην άσος της Παρτιζάν, ανέλαβε προπονητής του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1963, και τον «απογείωσε» διδάσκοντας το πρωτοποριακό 4-3-3. Στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό ήταν ο πρωτομάστορας του περίφημου αήττητου πρωταθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη (1965) κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα με μία μόλις ήττα.
 
Σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της προσφοράς του Μπόμπεκ στην ομάδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αποψινού φιλικού αγώνα με την Τζένοα στο ΟΑΚΑ”.
 
Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

“Ο Στέφαν Μπόμπεκ κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Συλλόγου. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θα θυμάται και θα τιμά πάντοτε την προσφορά και το έργο του καινοτόμου δασκάλου του ποδοσφαίρου”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε