Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτο ξύλο μετά το Γερμανία – Αυστραλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους στο κέντρο Τύπου του γηπέδου, του Ντέρμπαν με την αστυνομία να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες για να τους σταματήσει.

Το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη για τα σοβαρά επεισόδια στο Ντέρμπαν

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πλήθος εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς, ενώ μέρος στις συμπλοκές πήραν και οι εργαζόμενοι του γηπέδου, καθώς όπως ισχυρίζονται δεν έχουν πληρωθεί από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 
Η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής είχε προσπαθήσει με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων να αποτρέψει παρόμοια γεγονότα, ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί να μην γίνει καμία διαμαρτυρία ή συγκέντρωση κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.
 
Όπως φαίνεται, όμως, τα συνδικάτα, αθέτησαν την συμφωνία και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο του Ντέρμπαν όπου γινόταν ο αγώνας Γερμανία – Αυστραλία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο σημείο και δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι συμπλοκές. Τα επεισόδια πήραν φωτιά, όταν οι υπάλληλοι του σταδίου πήγαν να πληρωθούν μετά το παιχνίδι και διαπίστωσαν πως στον φάκελο με τον μισθό τους είτε είχε λιγότερα χρήματα, είτε καθόλου!
 
Οι Αρχές της Ν. Αφρικής έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος πήραν και αρκετοί από τους σεκιούριτι του γηπέδου.

Από την πλευρά της η FIFA διέψευσε το γεγονός πως υπήρξε συμμετοχή των σεκιούριτι στα επεισόδια, ενώ όπως δήλωσαν οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής δεν έγιναν συλλήψεις διαδηλωτών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε