Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Απόδραση” με πέναλτι από την Καβάλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ευστοχώντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από την άσπρη βούλα, ο Ολυμπιακός πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0, έπιασε κορυφή και κρατάει μόνο τους τρεις βαθμούς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους δραπέτευσαν με το τρίποντο από μία πολύ δύσκολη έδρα. Η Καβάλα των πολλών απουσιών κοίταξε στα μάτια τους ερυθρόλευκους, ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Το “χρυσό” όπως αποδείχθηκε γκολ σημείωσε ο Φουστέρ στο 41′.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ματς με τον Φετφατζίδη στα δεξιά και τον Ρόμενταλ αριστερά, αλλά γρήγορα τους άλλαξε πλευρές αφού έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Στο 3ο λεπτό ο Μιραλάς βρέθηκε στην περιοχή, αλλά από δύσκολη θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαλίνβιτς. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των ερυθρόλευκων στο πρώτο μέρος μέχρι το 40′.
 
Η Καβάλα έχοντας εμφανώς το μυαλό της στο να κρατήσει το μηδέν, δεν αντιμετώπισε προβλήματα και μετά το 20λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία. Δεν είχε την κλασική ευκαιρία αλλά σίγουρα ήταν πιο απειλητική από τον Ολυμπιακό. Στο 36′ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δρόσος από καλή θέση δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
 
Τρία λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε την ντρίπλα στον Πετκάκη ο οποίος τον έριξε στο χορτάρι. Ο Καλόπουλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα και ο Φουστέρ ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο πέναλτι μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο μέρος η Καβάλα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ο Βαλβέρδε θέλησε να θωρακίσει το κέντρο του, έριξε στη μάχη τον Ουρτάδο στη θέση του Φετφατζίδη αλλά δεν κέρδισε πολλά από τη συγκεκριμένη κίνηση αφού αποδυνάμωσε την επίθεση του.

Οι γηπεδούχοι έφταναν σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Πάρντο αλλά δεν μπορούσαν να μπουν μέσα σε αυτή. Από την άλλη κάποιες προσπάθειες του Μιραλάς, που δεν ήταν σε καλή ημέρα, σταμάτησαν στους αμυντικούς της Καβάλας.

Στα τελευταία λεπτά οι Αργοναύτες πίεσαν όσο μπορούσαν αλλά μόνο ένα παράλληλο γύρισμα του Πετκάκη ανησύχησε την άμυνα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το “διπλό” από το Ανθή Καραγιάννη, κάτι που δεν κατάφεραν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, και έπιασε τους πράσινους στην πρώτη θέση.  Η Καβάλα βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χριγκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71′ Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίσεβιτς (91′ Πέρεζ), Ντικρόκ, Δρόσος (82′ Γιάννου), Ναζλίδης.
 
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (91′ Γ. Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (55′ Ουρτάδο), Ρόμενταλ (68′ Πάντελιτς), Φουστέρ, Μιραλάς.
Βαθμολογία μετά από 13 αγώνες
 
1. Παναθηναϊκός 30
2. Ολυμπιακός 30
3. ΠΑΟΚ 20
4. ΑΕΚ 20
5. Άρης 19
6. Καβάλα 19
7. Ξάνθη 17
8. Ολυμπιακός Βόλου 16
9. Ηρακλής 16
10.Κέρκυρα 16
11.Ατρόμητος 15
12.Εργοτέλης 14
13.Αστέρας Τρίπολης 14
14.Πανσερραϊκός 14
15.Πανιώνιος 13
16.Λάρισα 11

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο 11/12
 
17.15 Ολυμπιακός Βόλου – Άρης
19.30 ΠΑΟΚ – Ηρακλής
 
Κυριακή 12/12
 
15.00 Πανσερραϊκός – Πανιώνιος
15.00 Εργοτέλης – Κέρκυρα
15.00 Ξάνθη – Καβάλα
17.15 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
17.15 ΑΕΚ – Λάρισα
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε