Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Απογειώθηκε” στους 16 ο ΑΠΟΕΛ – Δείτε ΦΩΤΟ

Η μαγεία θα συνεχιστεί και το 2012 με την κυπριακή ομάδα να συνεχίζει ακάθεκτη στο όνειρο και του τσάμπιονς λιγκ.

Με μαγκιά και “τσαμπουκά” οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν όρθιοι μέσα στο παγωμένο «Πετρόφσκι» και πήραν παλικαρίσια ισοπαλία χωρίς τέρματα. Το 0-0 συνεπάγεται με πρόκριση των πρωταθλητών μας στις 16 κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή είναι η θέση που θα καταλάβουν. Ο ΑΠΟΕΛ με το πέρας της 5ης αγωνιστικής παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου με εννιά βαθμούς και αήττητος και αφήνει στις πιο κάτω θέσεις τις Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ.

 
Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν φοβήθηκαν κανένα και τίποτα. Ούτε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για αυτούς, ούτε το κατάμεστο γήπεδο και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 21 χιλιάδες Ρώσοι, ούτε και τους ακριβοπληρωμένους συναδέλφους τους.

Παρέμειναν ψύχραιμοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους και πήραν μια δικαιότατη και συνάμα ιστορική πρόκριση.
 
Σε μια τέτοια μεγάλη επιτυχία θα ήταν άδικο να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε ένα μόνο ποδοσφαιριστή, ωστόσο η μεγάλη εμφάνιση του Ούγκο Πάρντο το αξίζει. Ο Ισπανός γκολκίπερ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και σε αρκετές περιπτώσεις φανέρωσε τις πολλές και τεράστιες αρετές του. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ήταν ένας «άγγελος» κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ και χάρις τη μεγάλη συμβολή του, έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Στη μοναδική φορά που νικήθηκε από τον πανύψηλο Μπουχάροβ, είχε σύμμαχο το δοκάρι. Απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί το διάδοχο του Διονύση Χιώτη κάτω από τα δοκάρια και δικαιώνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την επιλογή του.

 
Βέβαια χρειάστηκε η συμβολή όλων των μελών της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΟΕΛ (παικτών, τεχνικής ηγεσίας, διοίκησης και κόσμου) προκειμένου η ομάδα να γίνει η πρώτη Κυπριακή που προκρίνεται στις «16» καλύτερες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και πλέον πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η αποψινή βραδιά είναι η κορυφαία του Κυπριακού αθλητισμού.
Ο ΑΠΟΕΛ σ’ ένα ακόμη βράδυ ανάγκασε την Ευρώπη να διερωτάται και να παραμιλά και απέδειξε εκ νέου ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο τα λεφτά και οι μεγάλοι προϋπολογισμοί.

 
Ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας!
 
Η βαθμολογία του ομίλου:

1. ΑΠΟΕΛ  9 βαθμοί

2. Ζενίτ      8 βαθμοί

3. Πόρτο    7 βαθμοί

4. Σαχτάρ  2 βαθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Θαύματα” γίνονται – Προκρίθηκε στους “16” ο ΑΠΟΕΛ!

Θρύλος, “μαγεία” και στη Μασσαλία – Διπλό πρόκρισης με “Φέτφα”

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε