Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αποκαλύψεις Αδαμίδη για γήπεδο, προπονητικό, Σκόκο και Μάκο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αρκετές ειδήσεις προέκυψαν από το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στους δημοσιογράφους. Το εφικτό σχέδιο για τη Νέα Φιλαδέλφεια, η πρώτη προπόνηση στα Σπάτα, η πρόταση στον Σκόκο και η έκπληξη με τον Μάκο.

Δύσκολα με “Λύμπε” η Άντερλεχτ

Αρκετά ευδιάθετος και αποκαλυπτικός ήταν ο Σταύρος Αδαμίδης στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

 
Το θέμα που απασχολεί τους περισσότερους στην “Ένωση” είναι το γηπεδικό. Ο Αδαμίδης πιστεύει πως η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένας στόχος εφικτός, ενώ το σχέδιο έχει κατατεθεί ήδη στον Δήμο. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει πιο γρήγορα από αυτό του Παναθηναϊκού. Όπως επανέλαβε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει δεσμευθεί προσωπικά πως στα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα προσληφθούν εργάτες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. “Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από τους κατοίκους της περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αδαμίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης από όπου και προέκυψε η “μεγάλη” είδηση.
 
Ο Αδαμίδης εκμυστηρεύτηκε πως στόχος είναι το κεφάλαιο του γηπέδου, που φτάνει περίπου τα 100 εκ. ευρώ, να καλυφθεί κατά 60% από χορηγούς και τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο 40% από επενδυτές. Μάλιστα, εκτός από τον Πέτρο Παππά, που ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι θέλει να εμπλακεί με το θέμα του γηπέδου και άλλοι πρώην μέτοχοι της ΑΕΚ, που πλέον έχουν δώσει τις μετοχές τους, είναι “ζεστοί” να επενδύσουν σε αυτό το μεγάλο έργο “ζωής” για την ομάδα και σκέφτονται να καλύψουν μεγάλο μέρος των χρημάτων από αυτό το 40%. Μία είδηση που ασφαλώς και κάνει ακόμα πιο υλοποιήσιμο τα σχέδια για το γήπεδο.
 
Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ περιμένει την απάντηση της Πολιτείας. Αν είναι “ναι” πρέπει να καταθέσει τον φάκελο επίσημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τυπικό της υπόθεσης και από την άνοιξη θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε να διαρκέσουν τα έργα περίπου 1,5 χρόνο. Αν η απάντηση της Πολιτείας είναι “όχι”, τότε η ΑΕΚ εξετάζει δύο ακόμα περιοχές κοντά στην Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα ο Αδαμίδης υποστήριξε πως θα είναι έτοιμο προς χρήση στις 12 Νοεμβρίου ενώ για το θέμα των ανανεώσεων εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Σκόκο θα μείνει στην ομάδα αφού και η στάση του παίκτη έχει αλλάξει αλλά και η “Ένωση” θα του κάνει καλύτερη πρόταση με “ταβάνι” τις 900.000 ευρώ. Όσον αφορά τον Τζιμπούρ το θέμα είναι καθαρά τυπικό.

Είδηση προέκυψε, όμως, και όταν η κουβέντα πήγε στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο πρόεδρος της “Ένωσης” αποκάλυψε πως οι Μανόλο Χιμένεθ, Πολ Λε Γκουέν και Πάουλο Σόουζα του τόνισαν πως ο σημαντικότερος παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Γρηγόρης Μάκος.

Τέλος, στο τραπέζι έπεσε το θέμα της καλοκαιρινής περιοδείας με τον Αδαμίδη να αποκαλύπτει την πρόθεση του αυτή να γίνει στην Αμερική ή στον Καναδά, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως προχωράει το πρότζεκτ ακαδήμιας ποδοσφαίρου στην Αυστραλία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε