Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποκλεισμός για τον Χριστοφιδέλη

Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα χρόνο θα μείνει ο Κ.Χριστοφιδέλης
Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα χρόνο θα μείνει ο Κ.Χριστοφιδέλης, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο 32χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα χρόνο. Ποινή μίας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία, μετά το παιχνίδι για την ημιτελική φάση των πλέι οφ με τον Άρη και είχε υποστηρίξει ότι οι τιμές αυτές προκλήθηκαν από φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε, για να ξεπεράσει τραυματισμό.

Η ποινή που του επιβλήθηκε δεν ήταν το “χειρότερο σενάριο”, καθώς ο κανονισμός προβλέπει ποινή αποκλεισμού δύο ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο αθλητικός δικαστής αναγνώρισε κάποια ελαφρυντικά στην περίπτωση του.

Αναλυτικά ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε:

“Επιβάλει στον εγκαλούμενο πετοσφαιριστή Κωνσταντίνο Χριστοφιδέλη του σωματείου Παναθηναϊκός/ΤΑΠ:

1) την πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού του για ένα έτος ( 1) από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ΕΥΡΩ
( 3.000),
2) ανακαλεί για ίσο χρονικό διάστημα το δελτίο του αθλητή και μεταβολών πετοσφαίρισης, αφού αυτός είναι επαγγελματίας αθλητής.  
3) τη στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί,
4) την επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα της τέλεσης της παράβασης και
5) την έκπτωσή του ή αποκλεισμό από τη συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών”.

Απο εκεί και πέρα, τα δυσάρεστα νέα για τους “πράσινους” συνεχίστηκαν, καθώς τιμωρήθηκαν για τα υβριστικά συνθήματα και την κροτίδα που έπεσε στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, με μία αγωνιστική. Αυτή, ο Παναθηναϊκός θα την εκτίσει στο 5ο παιχνίδι της σειράς των τελικών (αν χρειαστεί να φτάσουν οι δύο ομάδες σε τόσους αγώνες), ενώ είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί έφεση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε