Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποκλεισμός σοκ για την Ιταλία-Οι Σλοβάκοι τους έστειλαν σπίτι τους

ΦΩΤΟ reuters
ΦΩΤΟ reuters

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς η Σλοβακία επικράτησε με 3-2 της Ιταλίας αποκλείοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια, στην παρθενική της συμμετοχή σε Μουντιάλ.

Το LIVE του αγώνα

 
Με τον μέσο της Ξάνθης, Στρμπα να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι η Σλοβάκοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά πως θα έκαναν δύσκολη την ζωή των Ιταλών. Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 25ο λεπτό με τον Βίτεκ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ντε Ρόσι και να νικάει τον Μαρκέτι. Το άγχος φαινόταν σε κάθε προσπάθεια των παικτών του Μαρσέλο Λίπι και η Σλοβακία κυνηγούσε έξυπνα ένα δεύτερο γκολ. Το πέτυχε στο 73ο λεπτό με τον Χάμσικ να δίνει την άσιστ και τον Βίτεκ να πιάνει στον ύπνο την ιταλική άμυνα.
 
Από και και έπειτα η Ιταλία βγήκε μαζικά στην επίθεση. Ο Ντι Νατάλε μείωσε στο 81΄ αλλά η άμυνα… έμπαζε. Στο 89΄ ο Κόπουνεκ σκόραρε μετά από πλάγιο, όμως και πάλι οι Ιταλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 92΄ο Κουλιαρέλα με ένα εκπληκτικό σουτ μείωσε σε 3-2, ενώ ο Πέπε στο 6ο λεπτό καθυστερήσεων ΄έχασε την ευκαιρία του αγώνα να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.
 
Έτσι μετά την Γαλλία που ήταν φιναλίστ το 2006, και η Ιταλία που κατέκτησε το τρόπαιο δεν συνεχίζει στην διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε