Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΦΗ για επανάληψη της διαδικασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Άλλή μία κλειστή πόρτα βρήκαν οι Κρητικοί που θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να πάρουν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και να προλάβουν να αγωνιστούν στα πλέι οφ.

Eπεισόδια στην Κρήτη – Φωτιές σε δημόσια κτίρια από οπαδούς του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ απευθύνθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με αίτημα την “Επανάληψη Διαδικασίας – Ανάκληση Αποφάσεως” από την Επιτροπή Αδειοδότησης.

Το αίτημα απορρίφθηκε και έτσι οι Κρητικοί έχασαν ακόμη μία μάχη.

“Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αίτηση Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκληση Αποφάσεως» της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. κατά της από 23.05.2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Εκτελεστικής Γραμματείας Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τα δεδομένα του θέματος:

1. Από τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. και ειδικότερα από τον Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαιοδοτικών Οργάνων Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. προβλέπονται δύο στάδια διαδικασίας λήψης της άδειας. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό. Διαδικασία επανεξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο (αίτηση ανάκλησης, αίτηση επανεκτίμησης κ.λ.π.) δεν προβλέπεται.

2. Επιπλέον, με έγγραφό της (28.05.2011), η UEFA τονίζει ότι «σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης και Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA (Έκδοση 2010) αλλά και τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι τελική και εφόσον έχει ληφθεί τελική απόφαση δεν είναι δυνατή η επανεξέταση μιας υπόθεσης».

Μετά από συζήτηση επί του θέματος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνα ότι η αίτηση «Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκλησης Αποφάσεως» της υπόθεσης, που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η., είναι εκτός κανονιστικού πλαισίου της αδειοδότησης των ομάδων και της ΕΠΟ γενικότερα και δεν μπορεί να γίνει δεκτή.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε