Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αποβλήθηκαν τα Τρίκαλα από το πρωτάθλημα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με ομόφωνη απόφαση η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League και Football League 2 απέβαλε από το πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου την ομάδα των Τρικάλων για την πλαστή εγγυητική επιστολή που κατέθεσε στην ΕΕΑ.
Αυτό σημαίνει πως η θεσσαλική ομάδα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Football League, ωστόσο θα παραμείνει στην κατηγορία αν καταθέσουν νέα εγγυητική επιστολή.
 
Βάσει του κανονισμού, τη θέση των Τρικάλων στα πλέι οφ παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα στην κατάταξη της Football League, ο Διαγόρας Ρόδου. Παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα και άλλες ποινές στον πρόεδρο Νίκο Γαλανακόπουλο και τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Πλεξίδα.
 
Επίσης, στην ΠΑΕ επιβλήθηκε “βαρύ” πρόστιμο για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ενώ στον πρόεδρο Ν. Γαλανακόπουλο απαγορεύεται η οποιαδήποτε εμπλοκή με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο και στον μεγαλομέτοχο Ε. Πλεξίμα για έξι μήνες.
 
Η ποινή που επιβλήθηκε στα Τρίκαλα είναι εφέσιμη και αναμένεται να κατατεθεί έφεση.
 
Αναλυτικά η απόφαση…
 
“Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ – FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ ομόφωνα κρίνει ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.
 
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τις πειθαρχικές ποινές α)την αποβολή της από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου αυτή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής σαράντα πέντε (45.000) ευρώ.
 
Επιβάλλει στον Ν. ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές α) της απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο δώδεκα (12) μηνών και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ .
 
Επιβάλλει στον Ε. ΠΛΕΞΙΔΑ τις πειθαρχικές ποινές α)του αποκλεισμού των έξι (6) αγώνων και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.(Απόφαση Ε.Ε.Α. για πλαστή εγγυητική επιστολή)”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε