Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Αποβολή της Γουατεμάλας από το διεθνές ποδόσφαιρο!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Την αποβολή της Γουατεμάλας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις διέταξε η FIFA, μετά την άρνηση των υπευθύνων της ομοσπονδίας της χώρας να αναγνωρίσουν μία επιτροπή που ορίστηκε από την παγκόσμια συνομοσπονδία για τα «τρέξει» προσωρινά τα ποδοσφαιρικά θέματα.

Η απόφαση αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την FIFA, σημαίνει ότι η εθνική ομάδα της Γουατεμάλας και οι σύλλογοι της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ ούτε η ομοσπονδία δεν ενισχύεται στο εξής οικονομικά από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου.

Η FIFA αναφέρει ότι παρενέβη στην ομοσπονδία της χώρας (FEDEFUT) τον περασμένο Δεκέμβριο, τοποθετώντας μία επιτροπή εξομάλυνσης, προκειμένου να ασχοληθεί με τις διεργασίες της FEDEFUT, να οργανώσει τις εκλογές και να εκσυγχρονίσει το καταστατικό της.

Ωστόσο, η παγκόσμια συνομοσπονδία διευκρίνισε ότη η επιτροπή αυτή «δεν ήταν δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί», μετά την τελευταία γενική συνέλευση της FEDEFUT η οποία απέρριψε την εντολή της. «Η αναστολή θα αρθεί μόνο εάν η ομοσπονδία της Γουατεμάλας επικυρώσει την παράταση της εντολής της επιτροπής εξομάλυνσης μέχρι τις 31 Ιουλίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η FIFA.

Ηδη, η Γουατεμάλα έχει αποκλειστεί από τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε