Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι η Ακτή Ελεφαντοστού

Τρεις φορές πανηγύρισαν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού αλλά δεν ήταν αρκετό για να προκριθούν
Τρεις φορές πανηγύρισαν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού αλλά δεν ήταν αρκετό για να προκριθούν, ΦΩΤΟ REUTERS.

Εξ αρχής η αποστολή της ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη αφού χρειαζόταν να σκοράρει 8 φορές και να χάσει η Πορτογαλία από την Βραζιλία. Τελικά ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο. Η παρέα του Ντρογκμπά νίκησε με 3-0 την Κορέα και αποχαιρέτησε τη Νότια Αφρική.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ακτή Ελεφαντοστού έπρεπε να σκοράρει τουλάχιστον 8 φορές για να έχει ελπίδες πρόκρισης και γι’ αυτό μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Στο πρώτο 20λεπτο είχε καταφέρει να σημειώσει δύο γκολ, ένα τρίτο που σωστά ακυρώθηκε ενώ είχε και δοκάρι.

 
Τα τέρματα πέτυχαν ο Γιάγια Τουρέ και ο Ρόμαρικ. Όπως ήταν λογικό οι Ιβοριανοί δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν ακόμη ένα δοκάρι με τον Ζερβίνιο αλλά ήδη οι δυνάμεις τους είχαν εγκαταλείψει.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κορεάτες έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, περιόρισαν κατά πολύ τις επελάσεις των αντιπάλων τους και με σχετική ευκολία απέτρεψαν ένα νέο διασυρμό. Όσο πέρναγε η ώρα η παρέα του Ντρογκμπά γνώριζε ότι οι ελπίδες της λιγοστεύουν και έτσι μετά το 70′ το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει.
 
Ο Καλού στο 81′ κατάφερε να σημειώσει και αυτός ένα τέρμα αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για την ομάδα του.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Μπόκα, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Τιοτέ, Ζερβίνιο (64′ Ντιντάν), Ντρογκμπά, Ρόμαρικ (79′ Ντούμπια), Κεϊτά (64′ Καλού), Γιάγια Τουρέ, Έμπουε

Β.Κορέα (Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ, Τζονγκ Χίοκ, Τζουν Ιλ, Ναμ Τσολ, Κβανγκ Τσον, Γιούν Ναμ, Τάε Σε, Γιόνγκ Τζο, Ιν Γκουκ (67′ Κουμ Τσολ), Τσολ Τζιν, Γιόνγκ Χακ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε