Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποχωρεί από την εθνική Ιρλανίας ο Ρόμπι Κιν

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το φιλικό με το Ομάν στις 31 Αυγούστου θα είναι το «κύκνειο άσμα» του Ρόμπι Κιν στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο 36χρονος επιθετικός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι προετοιμασίας με την ομάδα του ασιατικού κρατιδίου, αλλά και σε αυτή του εναρκτήριου αγώνα των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2018 με τη Σερβία στις 5 Σεπτεμβρίου.

Λίγη ώρα μετά την κλήση του, ο Κιν με δήλωσή του ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Μετά από 145 διεθνείς συμμετοχές και 67 γκολ με το ΕΪΡΕ ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι, έκανε γνωστή την απόφασή του: «Ήταν ένα θαυμάσιο ταξίδι για μένα να παίζω για την εθνική ομάδα της χώρας μου τα τελευταία 18 χρόνια, από τότε που έκανα το ντεμπούτο μου το 1998», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κιν και συνεχίζει: «Απόλαυσα κάθε στιγμή. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, για την οικογένειά μου, που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι αρχηγός της εθνικής για περισσότερα από 10 χρόνια. Ως νεαρός που μεγάλωνε στο Δουβλίνο παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους δεν είχα φανταστεί ότι θα βάδιζα σε αυτό το μονοπάτι. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία αυτό το ταξίδι.»

Ο Κιν έκανε το ντεμπούτο του σε φιλικό ματς εναντίον της Τσεχίας στο Όλομουτς τον Μάρτιο του 1998, ενώ τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε βοηθήσει την εθνική ομάδα κάτω των 18 της πατρίδας του να κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε