Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αρκούδας: Δεν έκανα κάτι με δόλο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο νεαρός δεξιός μπακ της ΑΕΚ απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς είχε βρεθεί θετικός στην ουσία οξυλοφρίνη μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ.

Στην διαδικασία που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επανέλαβε ότι η εν λόγω ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του μέσω συμπληρώματος διατροφής που χρησιμοποιούσε, στο οποίο όμως δεν αναγραφόταν ως ένα από τα συστατικά.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξασφάλισε προθεσμία για να υποβάλει σχετικό υπόμνημα μέχρι την επόμενη Πέμπτη, συνεπώς η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την απολογία του, ο Αρκούδας είπε: “Το συγκεκριμένο σκεύασμα μου το προμήθευσε ένας αθλητής, καλός μου φίλος. Το δήλωσα ότι έχω πάρει αυτό το σκεύασμα πριν το παιχνίδι. Ήξερα ότι δεν έχει κάποια απαγορευμένη ουσία. Είχα βρογχίτιδα και ήθελα ένα συμπλήρωμα για ευεξία και τόνωση. Το πήρα την προηγούμενη του αγώνα και την ίδια μέρα. Η αφέλειά μου ήταν ότι δεν ρώτησα το γιατρό της ομάδας. Έμεινα έκπληκτος όταν βρέθηκα θετικός. Δεν έκανα κάτι με δόλο, για να είμαι καλύτερος από κάποιον άλλο. Άλλωστε είμαι αναπληρωματικός στην ομάδα μου”, τόνισε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο αθλητίατρος Ξενοφώντας Ρούσης, ο οποίος ανέφερε πως η οξυλοφρίνη “… είναι μεν διεγερτική ουσία αλλά δεν μεγιστοποιεί την απόδοση. Δεν έχει τις ιδιότητες άλλων διεγερτικών γι’ αυτό δεν είναι διαδεδομένη. Προσφέρει παροδική ευεξία. Θα μπορούσε να περιέχεται στα εκχυλίσματα ακακίας που υπάρχουν στο σκευάσματα που πήρε ο παίκτης”.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, με τη σειρά του τόνισε πως ο παίκτης δήλωσε το σκεύασμα, το οποίο πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο και δεν αναγράφει την ουσία.

Διαβάστε ακόμα…

Λίνεν: Αν δεν βρεθεί επενδυτής, σβήνουν τα φώτα…

ΑΕΚ: Οι συνομιλίες δείχνουν… Ξενιάδη!

Ανησυχία στην ΑΕΚ για το δάνειο του… μυστικού χρηματοδότη!

Κιτρινόμαυρο… ευχαριστώ: Ο κόσμος κάνει τη διαφορά…

Ομογενής έστειλε πριμ 5.000 ευρώ στους παίκτες της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε