Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αρση Βαρών: “Ντοπέ” τρεις “χρυσές” Κινέζες

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τρεις Κινέζες αρσιβαρίστριες, οι οποίες κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, βρέθηκαν «θετικές» σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε μετά από οκτώ χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (IWF).

Οι εν λόγω αθλήτριες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 15 αθλητών που βρέθηκαν «θετικοί» σε μια ποικιλία απαγορευμένων ουσιών, μετά τον επανέλεγχο των δειγμάτων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τη χρήση μεθόδων που ήταν πιο προηγμένες από εκείνες που ήταν διαθέσιμες το 2008. Η IWF έκανε γνωστό ότι στους 15 αρσιβαρίστες έχει επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός.

Οι Κινέζες αρσιβαρίστριες που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είναι η Σιεσία Τσεν, η οποία επικράτησε στην κατηγορία των 48 κιλών, η -«χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας- Τσουνγκχόνγκ Λιού (69 κιλά) και η Λέι Κάο (75 κιλά). Η Τσεν σήκωσε 13 κιλά, η Κάο 16 και η Λιού 31 κιλά παραπάνω από τον πλησιέστερο αντίπαλό τους, σε ένα άθλημα όπου συχνά το χρυσό κρίνεται στην διαφορά σωματικού βάρους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό 11 αρσιβαρίστες από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ενώ έχει ήδη αφαιρεθεί ένα μετάλλιο, το ασημένιο που κατέκτησε η Τουρκάλα Σιμπέλ Οζκάν στην κατηγορία των 48 κιλών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε