Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρχισε η έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση ποδοσφαιριστών στην Αγγλία!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ποδοσφαιριστών ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά σε βρετανικούς συλλόγους, αποκαλύψεις που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο φως από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε οτι περίπου 350 θύματα κατήγγειλαν περιπτώσεις κακοποίησής τους στην παιδική ηλικία μέσα σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα από το 1970 και μετά, ενώ ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Οι αποκαλύψεις των επιθέσεων που υπέστησαν οι πρώην επαγγελματίες έχουν εγείρει φόβους ότι οι υπαίτιοι εκμεταλλεύονταν για χρόνια τις θέσεις που κατείχαν μέσα στους συλλόγους για να κακοποιούν σεξουαλικά τους νέους παίκτες.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά όλες τις καταγγελίες που μας γίνονται, οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στο Λονδίνο. «Όποιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όποιες και αν είναι οι περιστάσεις, ή έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τοπική αστυνομία ή το NSPCC (Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας σε βάρος των Παιδιών). Η έρευνα θα αρχίσει από τις καταγγελίες που αφορούν σε συλλόγους του Λονδίνου, αν και η αστυνομία αρνήθηκε να τους κατονομάσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Γκάρι Τζόνσον υποστήριξε ότι η ομάδα της Premier League εξαγόρασε με 50.000 λίρες (59.155 ευρώ) την σιωπή του ώστε να μη γίνει γνωστή η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από πολλές δεκαετίες. Ο 57χρονος Τζόνσον κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον επικεφαλής κυνηγό ταλέντων (scout) της ομάδας Έντι Χιθ πολλές φορές μέσα σε τρία χρόνια από τα 13 του.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε