Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ας λένε ότι θέλουν, εμείς φέραμε την δημοκρατία”!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δήλωσαν αισιόδοξοι για πρόκριση επί της Γερμανίας ενώ απέφυγαν να δώσουν πολιτικό χαρακτήρα στον προημιτελικό τονίζοντας πως “όποιος θέλει να ρωτήσει για αυτά τον πρωθυπουργό”.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε: “Βρισκόμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και θεωρώ ότι δεν υπήρξε καμια εκπληξη μέχρι σήμερα αναφορικά με στις ομάδες που βρίσκονται στην 8άδα. Στους άλλους ομίλους πέρασαν τα φαβορί, ο δικός μας ήταν ανοικτός και χαίρομαι που περάσαμε κι εμείς στην προημιτελική φαση”.

Προσωπικά είναι μεγάλη τιμή να παίζω για την Εθνική. Υπάρχουν 22 ετοιμοπόλεμοι μαχητές. Το τι λένε στη Γερμανία δεν μας απασχολεί. Το 2004 η Εθνική έφτασε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης και από τότε έως και σήμερα έχει επιτυχίες. Εμείς σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι το ματς με τη Γερμανία θα είναι το τελευταίο. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ.

Με τη Ρωσία πιστεύαμε από την αρχή στη νίκη και στην πρόκριση. Μας ανέβασε ψυχολογικά γιατί ήταν μια σημαντική νίκη, ήταν η πρώτη μετά το 2004.

Ο Καραγκούνης είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Είναι ο αρχηγός μας. Ολοι θα παίξουμε και για αυτόν.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ελπίζω να πάμε πιο ψηλά και δώσουμε χαρά σε όλους τους Ελληνες. Δεν είναι εύκολο, αλλά μακάρι να προχωρήσουμε.

Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ως χώρα και ελπίζω να τα λύσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι διέξοδος. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις τους Ελληνες να πανηγυρίζουν”.

Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του είπε: “Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν θα ασχοληθούμε με τα πολιτικά. Εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Ξέρουμε ποια είναι η Ελλάδα. Θα παίξουμε για τους Ελληνες και τους εαυτούς μας. Για τα πολιτικά, ας πάρει όποιος θέλει τον πρωθυπουργό να τον ρωτήσει. Η ομάδα έχει πνεύμα αυτοθυσίας όπως και το 2004. Και οι 11 θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με τη Γερμανία.

Δεν έχω να πω τίποτα για τα υποτιμητικά σχόλια. Δημοκρατία έχουμε. Εξάλλου εμείς φέραμε τη Δημοκρατία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το παιχνίδι. Η Γερμανία είναι το φαβορί, θα τα δώσουμε όλα, έχουμε ικανότητες. Αν κάνουμε το μικρό θαύμα την Παρασκευή, τότε θα είμαστε στα ημιτελικά και όλα γίνονται. Τον πρωταρχικό στόχο τον καταφέραμε και προκριθήκαμε στα προημιτελικά. Αυτή η ομάδα κρατάει τις υποσχέσεις της. Δεν θα παίξουμε δέκα φορές με τους Γερμανούς. Ενα παιχνίδι είναι και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια.

Δεν είναι ώρα να κάνουμε συγκρίσεις του Ρεχάγκελ με τον Σάντος. Αλλος προπονητής ο ένας, διαφορετικός ο άλλος. Αλλες εποχές.

Ο Μανιάτης προγραμμάτισε πριν από 1,5 χρόνο το γάμο του. Δεν τον βλέπω να πηγαίνει όμως”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε