Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ασκα: “Θα παίξω δυνατά για τον ΠΑΟΚ”

Ασκα: “Θα παίξω δυνατά για τον ΠΑΟΚ”

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ έφτασε σήμερα ο Αϊβαν Ασκα. Ο 27χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2.01), που εντάσσεται στον “Δικέφαλο” ως το τέλος της φετινής σεζόν, από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”μετακινήθηκε στο PAOK Sports Arena όπου είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες και προπονητές του.

Θα υποβληθεί στη διάρκεια της ημέρας στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα στο αυριανό, εντός έδρας, παιχνίδι, για την 23η αγωνιστική της Α1, με τον Προμηθέα Πάτρας.

“Θέλω να δώσω την ενέργειά μου στον ΠΑΟΚ, να είμαι καλός συμπαίκτης, να συνεισφέρω με ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε. Θυμάμαι από την προηγούμενη θητεία μου στην Ελλάδα (σ.σ. 2013-2014, με τον Ικαρο Καλλιθέας), πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσει κανείς τον ΠΑΟΚ. Εντάσσομαι σε μια ιστορική ομάδα, που έχει επίσης θαυμάσιους φιλάθλους. Ανυπομονώ να παίξω για τον ΠΑΟΚ”, ήταν τα πρώτα λόγια του σε εκπροσώπους του Τύπου, στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας.

“Συστήνοντας” τον εαυτό του ο Ασκα εξήγησε πως: “Είμαι γρήγορος για το μέγεθός μου, έχω έφεση στο ριμπάουντ, παίζω άμυνα, επίθεση, ό,τι χρειάζεται η ομάδα για να κερδίζει θα το κάνω. Δουλεύω σκληρά, εντός και εκτός παρκέ”.

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται τη συνεργασία του με τον “Δικέφαλο” και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως συνέβη πέρυσι στον ΠΑΟΚ με τον Κιθ Κλάντον (σ.σ. εντάχθηκε στο ρόστερ ένα περίπου μήνα πριν την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα και ανανέωσε το συμβόλαιό του μαζί της μετέπειτα το καλοκαίρι), ο Ασκα απάντησε: “Γνωρίζω τις ικανότητές μου, τι μπορώ να κάνω, θα παίξω δυνατά για τον ΠΑΟΚ. Αυτά επί του παρόντος, ας παίρνουμε τα πράγματα βήμα-βήμα και μετά βλέπουμε”.

Κατέληξε τονίζοντας: “Ηθελα να παίξω στον ΠΑΟΚ, υπήρχε πιθανότητα συνεργασίας και πριν από δύο χρόνια, δεν κατέστη εφικτό τότε, είμαι τώρα εδώ! Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ στο αυριανό παιχνίδι, ό,τι πει η ομάδα θα το κάνω”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε