Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Super… 13 με Μαρινάκη και πρόκριση

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την 4η του εφετινή νίκη κόντρα στον Αστέρα πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Το γκολ του Μαρινάκη στις καθυστερήσεις (13ο του “τριφυλλιού” αυτή την αγωνιστική περίοδο στους Αρκάδες) διαμόρφωσε το τελικό 0-1 και με το 4-0 της Λεωφόρου οι “πράσινοι” πέρασαν .. περίπατο στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ντεμπούτο για τον Μόλινς.

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το σημερινό 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το 4-0 της Λεωφόρου, το παιχνίδι της Τρίπολης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι δυο ομάδες έπαιξαν… ανοικτά και χωρίς σκοπιμότητες, έχοντας καλό ρυθμό και επιθετική διάθεση, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή. Η “χαλαρότητα” αυτή έφερε κάποια καλά σουτ και δυο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 19′ η προσπάθεια του Μπαστιάνο πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 22′ ο Αθανασιάδης έδιωξε πολύ δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Λέτο.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αφού οι επιθετικές προσπάθειες των 22 παικτών έγιναν πιο… αραιές. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, το ντεμπούτο του Μόλινς στο 60′ (βοήθησε στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, κρατώντας και μοιράζοντας καλά την μπάλα).

Στο επόμενο λεπτό, ο πιο δραστήριος παίκτης των “πρασίνων”, ο Εμποκού, ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ από το κόρνερ που προέκυψε, ο Μολέδο έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κοντινή κεφαλιά.

Πέρα από το ωραίο σουτ του Μαρινάκη (78′) το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, δεν είδακε κάτι καλό μέχρι το 90′. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να… ανησυχήσει τον Οδ. Βλαχοδήμο, το “τριφύλλι” πίεσε ψηλά και κατάφερε να φτάσει στο 13ο φετινό του γκολ κατά των Αρκάδων, με την εξαιρετική κεφαλιά του Μαρινάκη στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Aθανασιάδης, Καλτσάς (64΄ Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Βιτάλι, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64΄ Δημούτσος), Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74΄ Φαρίνια), Μπαστιάνος, Ιωαννίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Μπουμάλ (73΄ Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π.Βλαχοδήμος, Λέτο (61΄ Μολίνς), Εμποκού (66΄ Χατζηγιοβάνης).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε