Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αθώοι δύο διαιτητές για τα στημένα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος απάλλαξε τους διαιτητές Κιοτζένη και Καλογερόπουλο για την υπόθεση των “στημένων”.

Ο κ.Φάκος έβαλε στο αρχείο τις υποθέσεις των δύο διαιτητών καθώς έκρινε πως δεν προέκυψαν στοιχεία. Αντίθετα, πιθανό είναι να ασκηθεί δίωξη στον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, η υπόθεση του οποίου παραμένει σε εκκρεμότητα.
 
Όλοι οι διαιτητές που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο των στημένων είχαν υποβάλει αίτημα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ώστε να εκδικαστούν άμεσα οι υποθέσεις τους. Την Τετάρτη ο Ανδρέας Φάκος εξέδωσε την απόφαση του για τρεις από αυτούς. Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος και ο Ευάγγελος Κιοτζένης απαλλάχθηκαν καθώς δε προέκυψαν στοιχεία. Ο πρώτος κατηγορείται για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και ο δεύτερος για το Κόρινθος-Παναχαϊκή. Αμφότεροι μπορούν πλέον να συμπεριληφθούν στους πίνακες διαιτητών.
 
Αντίθετα το αίτημα του Αλέξανδρου Καλογερόπουλου απορρίφθηκε και πλέον είναι αρκετά πιθανό να του ασκηθεί δίωξη, με την κατηγορία της δωροδοκίας στον αγώνα Θρασύβουλος-Ηλιούπολη.
 
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τους Καλόπουλο, Μάνταλο και Τρύφωνα.
 
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

ΥΠΟΘΕΣΗ Ε. ΚΙΟΤΖΕΝΗ

α) ΔΕΝ συντρέχει νόμιμος λόγος γι’ άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Ευάγγελου ΚΙΟΤΖΕΝΗ, Διαιτητή Β’ Εθνικής Κατηγορίας, για τις αποδοθείσες σ’ αυτόν πράξεις της παθητικής Δωροδοκίας κ.λ.π., που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα την 14-03-2011 (σ.σ. Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη). Και,
β) Η αφορώσα αυτόν υπόθεση πρέπει να ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ως Νόμω και Ουσία αβάσιμη, επιδοθεί δε αντίγραφο υπηρεσιακό της παρούσης στον ίδιο (με μέριμνα της ΚΕΔ/ ΕΠΟ), στην Κ.Ε.Δ. – Ε.Π.Ο., Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Αρχηγείο Ελλην. Αστυνομίας – Δ/νση Αστυν. Προσωπικού.
ΥΠΟΘΕΣΗ Α. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απορρίπτεται η από 26-7-2011 αίτηση του Αλέξανδρου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, επιδοθεί δε αντίγραφο στον ίδιο (με μέριμνα της ΚΕΔ/ ΕΠΟ) και στην Κ.Ε.Δ. Ε.Π.Ο. (σ.σ. κατηγορείται για δωροδοκία στο Θρασύβουλος-Ηλιούπολη).
ΥΠΟΘΕΣΗ Χ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

α) ΔΕΝ συντρέχει νόμιμος λόγος γι’ άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Χαράλαμπου ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Διαιτητή Β’ Εθνικής Κατηγορίας, διότι είναι πλέον βέβαιο ότι, στον κρίσιμο αγώνα της 13-03-2011 μεταξύ των ΠΑΕ Κόρινθος-Παναχαϊκή, άσκησε τα διαιτητικά του καθήκοντα τελείως αμερόληπτα και αντικειμενικά και παρά τις επιδιωχθείσες περί του αντιθέτου επιλήψιμες μεθοδεύσεις των Γ. Τσακογιάννη και Ι. Παπαδόπουλου. Και,
β) Η αφορώσα αυτόν υπόθεση πρέπει να ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν, επιδοθούν δε αντίγραφα υπηρεσιακά της παρούσης στον ίδιο (με μέριμνα ΚΕΔ/ ΕΠΟ), στην ΚΕΔ-ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Αρχηγείο Ελλην. Αστυνομίας – Δ/ση Αστυν. Προσωπικού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε