Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ατρόμητη! – Ο “Λύμπε” την υπογραφή, η ΑΕΚ την ανατροπή

Ατρόμητη! – Ο “Λύμπε” την υπογραφή, η ΑΕΚ την ανατροπή

Αν και βρίσκονταν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ και με κάκιστη απόδοση, οι παίκτες της Ένωσης εμφανίστηκαν “μεταμορφωμένοι” στην επανάληψη και νίκησαν για πρώτη φορά φέτος τους Περιστεριώτες (3-2). Πανέμορφα τα δυο τέρματα που πέτυχε ο “Λύμπε”, πολλά τα αμυντικά κενά των “κιτρινόμαυρων”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Δημητριάδης: Δεν έχω μιλήσει ποτέ άσχημα για μάνα αντιπάλου!

“Ο Δημητριάδης μου’πε γ… το μ… της μάνας σου”

Έτσι, η ΑΕΚ πήρε μία σημαντική αλλά και δύσκολη νίκη, έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του μίνι πρωταθλήματος, μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Πιο απειλητικός εμφανίστηκε ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα, που “πατούσε” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πιάσει ρυθμό και έτσι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ιτάνζ.

Οι φιλοξενούμενοι έριξαν… προειδοποιητικές βολές αρχικά στο 9′ με την τεράστια ευκαιρία του Μήτρογλου και ένα λεπτό μετά με το μακρινό σουτ του Έλληνα επιθετικού, αλλά το γκολ των Περιστεριωτών ήρθε στο 20′ από τον Επστάιν.

Παρόλο που οι γηπεδούχοι ανέβασαν στην συνέχεια την απόδοση τους, το μόνο καλό που είχαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήταν ένα μακρινό σουτ του Λεονάρντο. Αντίθετα, οι “κυανόλευκοι” όταν ήθελαν… απειλούσαν με αξιώσεις των Κωνσταντόπουλο, όπως στη φάση του 34′ με τον Καραμάνο, αλλά και στο 46′ με τον Μήτρογλου.

Ο Κωστένογλου προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις με την έναρξη της επανάληψης, βάζοντας τους Κλωναρίδη και Κάρλος και δικαιώθηκε. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη διάθεση και ο Κάρλος με όμορφο σουτ μέσα απ’ την περιοχή έφερε στο 50′ το ματς στα ίσα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε… φτερά στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι με ηγέτη το Νίκο Λυμπερόπουλο κατάφεραν να κάνουν το 3-1. Ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα (55′ και 62′), το ένα πιο όμορφο απ’ το άλλο, “φωνάζοντας” με τον δικό του τρόπο προς τον Φερνάντο Σάντος να τον πάρει στο ερχόμενο Euro.

Το γκολ του Τόμας στο 68′ έδωσε ξανά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (3-2), ο Κωνσταντόπουλος αγωνίστηκε τραυματίας στο τελευταίο 15λεπτο (ο Κωστένογλου είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του), αλλά η Ένωση κατάφερε τελικά να πάρει αυτή τη δύσκολη νίκη.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές (46’ Κάρλος), Μάκος, Φούντας (56’ Γεωργέας), Καφές, Εγγλέζου (46’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης) Ιτάνζ, Νάστος, Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας (63’ Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (73’ Αναστασάκος), Δημούτσος, Επστάιν, Καραμάνος (54’ Μπάλλας), Μπρίτο, Μήτρογλου

Η βαθμολογία μετά από 3 αγώνες

1. ΠΑΟΚ 7
2. ΑΕΚ 6
3. Παναθηναϊκός 5
4. Ατρόμητος 2

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής – Κυριακή 13 Μαϊου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – A.E.K. 17:00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 19:15

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε