Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΑΕΚ, Χιμένεθ: “Φοβάμαι μόνο την κακή μέρα της ομάδας μου”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Superleague για την ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει αύριο (18/3) τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, ξεκαθάρισε ότι το μόνο που φοβάται είναι η κακή ημέρα των παικτών του.

Αναλυτικά:

“Για να κερδίσουμε τα ντέρμπι πρέπει να γίνεται αυτό που λέω πάντα: “Δουλειά”. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται έτσι απλά. Υπήρξαν παιχνίδια που τα καταφέραμε για διαφορετικούς λόγους, αλλά σε άλλα ματς κάναμε λάθη, όπως κόντρα σε Λάρισα και Πανιώνιο. Είναι η στιγμή να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση”.

– Σε σχέση με την πρώτη μέρα σας στην ομάδα, βλέπετε τους παίκτες σας να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, ειδικά μετά τις νίκες στα ντέρμπι;

“Το καλύτερο “φάρμακο” πάντα είναι μία νίκη. Όταν κερδίζεις δεν πονάνε τα χτυπήματα των παικτών, γίνεται πιο γρήγορα η αποκατάσταση κι αυτό είναι το καλύτερο για την ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά. Παίρνουμε καλά αποτελέσματα, πιστεύω ότι πολλές φορές παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια, σε άλλα όχι, αλλά οι αντίπαλοί μας δεν κάνουν λάθη ή κάνουν πολύ λίγα οπότε είναι πολύ δύσκολο να μειωθεί η βαθμολογική διαφορά. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να περιμένουμε. Εμείς να συνεχίζουμε να νικάμε και οι αντίπαλοί μας να χάνουν βαθμούς”.

– Τι σας ανησυχεί περισσότερο από τον Ατρόμητο;

“Να μας επηρεάσει μπορεί μόνο η κακή μέρα της ΑΕΚ. Πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και να μας απασχολεί πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο. Ο Ατρόμητος έχει καλούς ποδοσφαιριστές και θα μας δυσκολέψει. Αν μπούμε όμως δυναμικά και με καλή προδιάθεση, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε. Ο Ατρόμητος είναι σίγουρο ότι θα μας δυσκολέψει. Πρεπει να μπούμε για τη νίκη. Η νίκη θα έρθει αν την κυνηγήσουμε. Αν όχι, είναι αδύνατον να έρθει από μόνη της”.

-Πόσο επηρεάζει την ομάδα, τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν, η απουσία δύο έμπειρων ποδοσφαιριστών όπως ο Αλμέιδα και ο Τσιγκρίνσκι;

“Οι υπόλοιποι είναι ικανοί να καλύψουν την απουσία τους αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για δύο παίχτες στους οποίους η ΑΕΚ έχει στηρίξει πολλά για να γίνει πιο δυνατή. Δύο παίχτες πολύ σημαντικοί, όπως είναι επίσης κι ο Μπακάκης με τον Πατιτο. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ εχει ένα μεγάλο πρόβλημα, απ’ τη στιγμή που τέτοιοι παίκτες μένουν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που θέλει ένας προπονητής είναι να έχει όλους τους παίχτες του έτοιμους και να επιλέγει αυτούς που θεωρεί καλύτερους. Πολλές φορές πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε παίχτες που έχει στη διάθεσή του ή πρέπει να σκεφτεί κάτι νέο. Ο Πατίτο, ο Μπακάκης, ο Αλμέιδα και ο Τσιγκρίνσκι είναι παίκτες που θα μπορούσαν να μας δώσουν πολλές λύσεις, τις οποίες δεν έχουμε αυτή τη στιγμή”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε