Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ατρόμητος – Κέρκυρα: Επτανήσιο γλέντι στο Περιστέρι!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

 Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 16η αγωνιστική της Superleague, προκειμένου η Κέρκυρα να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μακριά από την έδρα της. Οι νησιώτες πέρασαν σαν σίφουνας από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 4-1.

Οι “Φαίακες” απέσπασαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, χάρη στα τέρματα του Επστάιν στο 4ο λεπτό του αγώνα, το αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 64΄, και τα γκολ του Ντουάλα στο 79΄ και του Γεωργακόπουλου στο 87΄.

Οι Περιστεριώτες που μείωσαν με κεφαλιά του Φυτανίδη στο 82΄, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κειτά με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και του Γκουγκούδη με 2η κίτρινη στο 66΄. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τον Ατρόμητο, ο οποίος φαίνεται πως περνάει αγωνιστική κρίση.

Ο αγώνας:

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν, σε αντεπίθεση και μακρινή πάσα του Ντιόγκο, ο Επστάιν πλάσαρε όμορφα τον Γκορμπούνοφ και έκανε το 0-1 κατά της παλιάς ομάδας του. Η Κέρκυρα συνέχισε να είναι πιο ουσιαστική πιέζοντας τον αντίπαλο, αν και ο Ατρόμητος σιγά σιγά πήρε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φθάσει σε κάτι ουσιώδες.

Αντίθετα, η Κέρκυρα ήταν πιο επικίνδυνη και δημιούργησε δύο φάσεις, με σουτ του Ντιόγκο στο 33΄ και μια ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Ντουάλα τρία λεπτά αργότερα. Στο 39΄ μετά από κόρνερ του Ούμπιδες για τον Ατρόμητο ο Μπρίτο είχε γυριστή κεφαλιά άουτ.

Και σαν να μην έφθανε η κακή εμφάνιση του Ατρομήτου, στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους ήρθε και η αποβολή του Κεϊτά, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, όταν δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Ντουαλά. Στο 24΄ ο Κεϊτά είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη για φάουλ πάνω στον ίδιο αντίπαλο.

Στο β΄ μέρος ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά και ο Τόνσο στο 52΄ πιάνει δυνατό σουτ, το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 61΄ την κεφαλιά του Λε Ταλέκ μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης. Όμως η Κέρκυρα ήταν αυτή που πανηγύρισε για δεύτερη φορά, αφού στο 64΄ ο Λαζαρίδης, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Επστάιν, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα (66΄) ο Ατρόμητος θα μείνει με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Γκουγκούδης για φάουλ στον Κόντο (η πρώτη κίτρινη στο 31΄).

Το 0-3 έκανε η Κέρκυρα στο 79΄ με τον Ντουάλα, ο οποίος σκόραρε σε ανυπεράσπιστη εστία μετά από ωραία προσπάθεια του Παμλίδη με τον Σπίνουλα. Στο 82΄ οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά του Φυτανίδη από σέντρα του Ούμπιδες. Τέλος, η Κέρκυρα σφράγισε τη νίκη της στο 87΄ με τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος ειχε μπει λίγο νωρίτερα στον αγώνα και εκμεταλλεύτηκε μεταβίβαση του Ντουάλα.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Βασιλείου (46΄ Κυριακίδης), Φυτανίδης, Γκουγκούδης, Τόνσο (68΄ Μπάγκα), Μπιτόλο, Κεϊτά, Μπρίτο (56΄ Ντάουντα), Ούμπιδες, Λε Ταλέκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σπίνουλας, Ζορμπάς (58΄ Κόντος), Γκόμες, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (73΄ Παμλίδης), Ιωάννου, Βιέρα, Ντιόγκο, Επστάιν (83΄ Γεωργακόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε