Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άτυχος ο Πανιώνιος! Μεγάλο “διπλό” με αυτογκόλ και… μπινελίκια για ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αποφασιστικό βήμα πρωτιά στα πλέι οφ και το “εισιτήριο” που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο “δικέφαλος του βορρά” νίκησε εκτός έδρας τον Πανιώνιο (1-0) με το αυτογκόλ του Ρισβάνη και -περιμένοντας να πάρει το τρίποντο από τον αγώνα της Λεωφόρου που διακόπηκε- θα πάει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να “κλειδώσει” την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα με νίκη επί της ΑΕΚ. Υβριστικά συνθήματα κατά του Πέλκα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου (1-0) και στον “τελικό” της Κυριακής με την ΑΕΚ θα παίξει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στα πλέι οφ. Το αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 14΄ χάρισε στους Θεσσαλονικείς τη νίκη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της Superleague.

Βρίσκοντας τον Πανιώνιο χωρίς τους Μασούντ, Σιώπη, Γιαννιώτη, Βλάχο, Γεσίλ στην ενδεκάδα του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να έχει από το πρώτο λεπτό τα ηνία του παιχνιδιού και να αποκτήσει έντονη επιθετική δραστηριότητα. Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν βρήκαν χώρους, οι “κυανέρυθροι” μάρκαραν αποτελεσματικά, ενώ στο 11′ το σουτ του Σαββίδη ανάγκασε τον Γλύκο να διώξει σε κόρνερ.

Και ενώ οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευαν και… ανέβαζαν σιγά σιγά στροφές, ήρθε μια άτυχη στιγμή τους στο 14′ για το 0-1. Ο Κάμπος έκανε την κάθετη πάσα, ο Πρίγιοβιτς πήγε να κάνει το γύρισμα από δεξιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Ρισβάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν στη συνέχεια σαφώς επηρεασμένος…

Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν στη συνέχεια να δημιουργήσουν φάσεις, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που βρήκαν. Η συνέχεια ήταν γεμάτη χαμένες ευκαιρίες! Στο 26′ ο Μπαντής έδιωξε δύσκολα το όμορφο πλασέ του Τσίμιροτ, στο επόμενο λεπτό ο Μπεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο, στο 30′ ο Μπίσεσβαρ σούταρε μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή άουτ και στο 33′ ο Μπεν καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από τον Πούγγουρα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια απίστευτη φάση. Ο Μπεν ξεμαρκαρίστηκε μοναδικά -με “τακουνάκι”- από δυο αντίπαλους, αλλά κόπηκε από τον διαιτητή Αρετόπουλο, που γλίστρησε μπροστά του. Μεγάλο… τάκλιν από τον Έλληνα ρέφερι!!!

Ο Ίβιτς θέλησε με την έναρξη του δεύτερου μέρους να δώσει μεγαλύτερη εμπειρία στην άμυνα του, περνώντας τον Μαλεζά στη θέση του νεαρού Πούγγουρα, που είχε και κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Πανιωνίου έδειξαν επιθετική διάθεση, προσπαθώντας να κερδίσουν μέτρα προς τα καρέ του Γλύκου. Ο τραυματισμός του Ρισβάνη όμως -έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 58′- έκανε κακό στον ρυθμό του παιχνιδιού.

Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί και “δικέφαλος του βορρά” αρκέστηκε στο 0-1. η στιγμή όμως που έκανε τους φίλους των “κυανέρυθρων” να ξεσηκωθούν ήρθε στο 67′. Ο Ίβιτς πέρασε Πέλκα στον αγώνα, με τον Έλληνα διεθνή να ακούει τα υβριστικά συνθήματα των φίλων των γηπεδούχων, που δεν ξέχασαν τον.. έξαλλο πανηγυρισμό που είχε κάνει στο ματς πρωταθλήματος των δυο ομάδων μέσα στην Τούμπα (είχε πιάσει τα γενητικά του όργανα μετά το νικητήριο γκολ που είχε πετύχει στο φινάλε). Ο νεαρός παραλίγο να σκοράρει στο 74′, αλλά ο Μπαντής έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 85′ με την κεφαλιά του Μπίσεσβαρ (σ.σ. Πέρασε μόλις άουτ) κράτησε το “μηδέν” στα μετόπισθεν -αν και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τσίμιροτ στις καθυστερήσεις, σε μια πολύ δύσκολη φάση- κι έτσι έφτασε σε αυτό το σημαντικό τρίποντο, που τον έφερε ακόμα πιο κοντά στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν (θεωρείται δεδομένο το σενάριο της δικαίωσης του “δικεφάλου του Βορρά” απ’ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό).

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Γκιοατά, Οικονόμου, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλος), Τασουλής, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Κόρμπος, Ταπόκο, Καθάριος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβιτς), Μπεν

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Κάμπος), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε