Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Auf Wiedersehen Τσάμπιονς Λιγκ – Συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός(VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έβαλαν δύσκολα στην Σάλκε και προσπάθησαν να κρατήσουν την “λευκή” ισοπαλία, κάτι που το… πλήρωσαν με το τέρμα του Φουχς κι έτσι αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. “Κλείδωσαν” την συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ οι Πειραιώτες, μετά και την ήττα της Μονπελιέ στην έδρα της Άρσεναλ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ κρίθηκε στην “Φέλτινς Αρίνα”, εκεί όπου οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν αμυντικά στημένοι, δεν έπιασαν καλή απόδωση και τελικά ηττήθηκαν από την Σάλκε με 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδιασμό με τη νίκη της άρσεναλ επί την Μονπελιέ στο “Έμιρεϊτς” (2-0), έφερε τους Πειραιώτες εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τους επέτρεψε να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη και στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε κάτι καλύτερο από την ήττα με αυτή του την εικόνα, άσχετα αν το γκολ ήρθε σε άσχημη στιγμή, καθώς ήταν το χρονικό διάστημα που είχε ανέβει. Πολύ καλή παρουσία για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ οι Μανωλάς και Τοροσίδης. Κορυφαίος όλων όμως ήταν ο Κάρολ, έχοντας μερικές σπουδαίες αποκρούσεις, όμως φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ καθώς το σουτ ήταν από μακριά

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να πιέσει ψηλά την άμυνα των γηπαδούχων, που επέλεξαν -αρχικά- να δώσουν χωρους. Πολύ γρήγορα όμως οι “βασιλικοί μπλε” πήραν πρωτοβουλίες, ανάγκασαν τους Πειραιώτες να υποπέσουν σε λάθη και έφτασαν κοντά στο γκολ, με το δοκάρι του Χόμπιλ (10′).

Αμυντικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε προβλήματα και στις δύο πτέρυγες (Ντράξλερ και Φαρφάν δημιούργούσαν ρήγματα). Αντίθετα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κατάφερε και αναχαίτησε τις επιθετικές προσπάθειες των “ερυθρόλευκων”. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Κάρολ, αλλά η πρώτη απειλή της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 18′ από το σουτ του Αμπντούν.

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στην συνέχεια στοιυς Γερμανούς. Οι παίκτες του Ολυμπικού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα (δεν βοήθησε στην ανάπτυξη ο Μασάντο), ούτε και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να κάνουν κάποιο σοβαρό λάθος (μόνο με μακρινές μπαλιές προσπάθησαν να βρουν τον Μήτρογλου). Όσες φορές υπήρχε υποψία ευκαιρίας, ο Παπαδόπουλος καθάριζε την φάση. Το ημίχρονο “έκλεισε” με κάποια καλά σουτ του Ντράξλερ, από πλευράς γηπεδούχων.

Η εικόνα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι ίδια και με την έναρξη της επανάληψης και έτσι ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η Σάλκε ανέβαζε στροφές, δεν βρήκε αντίσταση από τα χαφ των Πειραιωτών και έψαξε να ανοίξει το σκορ. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Ζαρντίμ πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Γκρέκο, που δεν φάνηκε.

Η Σάλκε πίεσε ασφυκτικά (χαρακτηριστική η φάση του 69′), αλλά η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπικαού ήρθε στο 71′, μετά από προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μασάντο. Η είσοδος του ορεξάτου Τζεμπούρ “ανέβασε” πολύ Πειραιώτες και έδωσε την εντύπωση πως θα μπορέσουν να φτάσουν στο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Φουχς στο 77′ έκανε τους “ερυθρόλευκους” που βρέθηκαν στο “Φέλτιν Αρένα” να σιωπήσουν.

Παρά την είσοδο του Ιμπαγάσα στον αγωνιστικό χώρο και την πίεση του άσκησαν οι φιλοξενούμενοι, οι “βασιλικοί μπλε” ήταν αυτοί που βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Κάρολ. Έτσι, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Γιουρόπα.

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71’ Πούκι), Ντράξλερ (89’ Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ. 

Στον πάγκο: Χίλντεμπραντ, Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κολάσινατς, Μάρικα. 

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65’ Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74’ Τζεμπούρ). 

Στον πάγκο: Μέγιερι, Κοντρέρας, Φέισα, Πάντελιτς. 

Διαιτητής: Κουίπερς (Ολλανδία) 
Βοηθοι: Φαν Ρόκελ (Ολλανδία), Ζεΐνστρα (Ολλανδία) 
Γήπεδο: Φέλτινς Αρένα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε