Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Australian Open – Φέντερερ: Με εκπληκτική εμφάνιση στους “4”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Australian Open, στο πρώτο μεγάλο τουρνουά μετά τον τραυματισμό και την εξάμηνη απουσία του από τα γήπεδα.

Ο Ελβετός πρωταθλητής, επικράτησε του Μίσα Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον 41ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση. Ο Φέντερερ προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μελβούρνης για 13η φορά, στα τελευταία 14 χρόνια!

Ο Ελβετός σταρ, Νο 17 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Γερμανού αντιπάλου του με 6-1, 7-5 και 6-2, μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα. Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων μετράει 41 ημιτελικούς καριέρας σε Grand Slam διοργανώσεις, περισσότερους από κάθε άλλον στην ιστορία του αθλήματος. Αύξησε τη διαφορά του από τους Τζίμι Κόνορς και Nόβακ Τζόκοβιτς, που μοιράζονται τη 2η θέση με 31 ημιτελικούς.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής, θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Σταν Βαβρίνκα, για 22η φορά στην καριέρα του. Έχει κερδίσει τον αντίπαλο του 18 φορές (18-3), αλλά οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί στα γήπεδα από το 2015. Στην τελευταία τους αναμέτρηση σε κάποιο Grand Slam, στα ημιτελικά του US Open του 2015, ο Φέντερερ είχε πάρει μια άνετη νίκη με 6-4, 6-3 και 6-1.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε