Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Australian Open: Γλίτωσε από τα… νύχια του πατέρα της κι έφτασε στην κορυφή!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Australian Open. Η 35χρονη Κροάτισσα τενίστρια κατάφερε να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε από την Σερένα Ουίλιαμς.

Η ιστορία της Μπαρόνι μόνο συνηθισμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ξεκίνησε επαγγελματικά το τένις το 1997, σε ηλικία 15 ετών, και σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη. Το 1999 κατάφερε, μάλιστα, να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon, κι εκεί που όλα έδειχναν πως το μέλλον της ανήκει, άρχισε να παίρνει την κατηφόρα. Ο λόγος;

Ο πατέρας της, ο οποίος ήταν και ο προπονητής της, την κακοποιούσε και της έπαιρνε τα λεφτά! Τυχερή στην ατυχία της, κατάφερε να φύγει από το σπίτι με τη μητέρα και τα αδέρφια της για να γλιτώσει από τον πατέρα της.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να επιστρέψει στο top επίπεδο και σε ηλικία 35 ετών, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη “δική” μας, Μαρία Σάκκαρη και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Σερένα Ουίλιαμς.

Παράδειγμα προς μίμηση η Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι, η οποία δεν το έβαλε κάτω, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή της, και κατάφερε να επιστρέψει δριμύτερη, αποτελώντας μία από τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε